Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε την Τρίτη από ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά, απλώς αυτό θα συμβεί «με το δικό του σκεπτικό».

Κατά τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, που μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι «πολλές οι μομφές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, «όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές».

«Καταθέτουμε τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα». Έκανε επίσης ειδική αναφορά στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρότεινε την κατάργηση του σχετικού άρθρου.

«Μομφή και για την αλαζονεία σας»

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος. Μομφή και για την αλαζονεία σας», ανέφερε ακόμη υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ μέμφεται την κυβέρνηση για τα βάρη της ακρίβειας και του πληθωρισμού που φορτώνεται ο λαός, για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Στηλίτευσε «την εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αποστολή φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα»

«Μομφή για το ‘νόμο-έκτρωμα’ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που εμπορευματοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση» «για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, απέναντι στην οποία ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ΕΕ», για το «έγκλημα κατά των εργατών της ΛΑΡΚΟ».

«Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να εφεύρει τον κ. Κασσελάκη»

Δηκτικά σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας, όσα διατείνεται η κυβέρνηση περί πολέμου από συμφέροντα: «Σιγά τα αίματα» ανέφερε. Προσέθεσε παράλληλα πως απέναντι σε αυτή την πολιτική «δεν αναγνωρίζουμε κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας».

Αντιθέτως αναγνώρισε ως πραγματικό αντιπολιτευτικό ρόλο μόνο στον λαό και στο κίνημα του, υποστηρίζοντας πως αυτοί οι αγώνες είναι η γνήσια και αποτελεσματική μομφή που «έχει καταφέρει να στριμώξει την κυβέρνηση» και σε αυτή τη μομφή καταθέτει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καυτηρίασε και τη στάση του ΠΑΣΟΚ που αναγορεύει την ΕΕ σε εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και της ευημερίας, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μνημειώδη πρόταση περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές. «Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει», ανέφερε σκωπτικά.

Εκτιμώντας ότι η δυσαρέσκεια θα δυναμώσει, ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος για να πιάσει τόπο είναι με την ψήφο στο ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές, τον μόνο πραγματικό, στρατηγικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Η ψήφος στο ΚΚΕ, εξήγησε, είναι η μόνη που θα γίνει δύναμη στους αγώνες του λαού μας. «Εμείς θα είμαστε εκεί στον δρόμο του αγώνα για μια πραγματική ριζική αλλαγή», κατέληξε.