Τη δική του θέση για όσα συνέβησαν στη Βουλή ανέφερε ο Βασίλης Γραμμένος. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μίλησε αποκλειστικά στο Live News και αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Αρχικά μίλησε για την κατάσταση της υγείας του τονίζοντας: «Θεού θέλοντος, πάω καλύτερα από χθες. Είχα κάποιες ζαλάδες. Βρίσκομαι σπίτι μου, είμαι κλινήρης μετά από σύσταση των γιατρών», είπε. «Το θύμα ήμουν εγώ και από θύμα δεν μπορώ να γίνω θύτης. Αυτό προσπαθούν να κάνουν, να με μετατρέψουν σε θύτη. Δεν δέχτηκα μόνο γροθιά, προσπάθησε να μου επιφέρει πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του πνιγμού κατάφερε ένα χτύπημα στη μύτη μου. Αυτό είναι το λιγότερο».

«Ουδέποτε τον έβρισα»

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Γραμμένος, αύριο, Παρασκευή, πρόκειται να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου τους στις δικαστικές Αρχές.

«Δεν είπα απολύτως καμία λέξη. Μετά από τα χτυπήματα που μου κατάφερε, υποτίθεται ότι συνελήφθη. Τον πήγαν στη γωνία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι άρχισε να με βρίζει εντός και εκτός της αίθουσας. Εγώ ουδέποτε τον έβρισα, ουδέποτε χειρονόμησα εναντίον του. Βγήκα από την αίθουσα να προστατευτώ. Με έβρισε εντός της αίθουσας χυδαιότατα και έκανε άσεμνες χειρονομίες και δεν απάντησα ποτέ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, μετά το βίαιο περιστατικό ο Κωνσταντίνος Φλώρος κυκλοφορούσε ελεύθερος εντός της Βουλής. «Την ώρα που ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν στο βήμα της Βουλής, αυτός ήταν στην πόρτα της Ολομέλειας και έκανε άσεμνες χειρονομίες (στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης)», είπε.

«Εγώ γιατί να μην αμυνθώ; Δεν ξέρω να αμύνομαι; Γιατί να ανταποδώσω το χτύπημα; Γιατί να το κάνω στη Βουλή; Μπήκα στη Βουλή για να εκπροσωπήσω τους Έλληνες πολίτες, όχι για να την κάνω ρινγκ», κατέληξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Τι γνωρίζουμε για την υπόθεση;

Το περιστατικό για το οποίο διώκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην στέλεχος των Σπαρτιατών, συνέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βασίλης Γραμμένος είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις τόσο από τον Κωνσταντίνο Φλώρο όσο και από τον Βασίλη Γραμμένο.

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές;

Ο Βασίλης Γραμμένος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος τον γρονθοκόπησε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν διαγνώσθηκε κάταγμα ρινικών οστών και ρήξη καρπού.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο λόγος για τον οποίο επιτέθηκε στον Βασίλη Γραμμένο ήταν επειδή τού μίλησε χυδαία για την μητέρα του. Ταυτόχρονα όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον χτύπησε. Παραδέχθηκε μόνο ότι τον έπιασε από τον γιακά και τον πέταξε στο έδαφος.