Με φόρα από την Πόλη και φανταστική απόδοση, ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε καθολικά του ΠΑΟΚ και χάρη στα δύο γκολ από την… Ιβηρική (Κίνι, Ζέλσον) πήρε τη νίκη με 2-1 παραμένοντας ζωντανός στη μάχη του τίτλου!

Αιχμή ο Ναβάρο

Ο Μεντιλίμπαρ έκρινε πως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν γερό ροτέισον μετά την υπερπροσπάθεια της Κωνσταντινούπολης, δεν δίστασε ν’ αφήσει εκτός 20άδας τους Κάρμο, Φορτούνη, Ροντινέι και να προχωρήσει συνολικά σε οκτώ αλλαγές. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα το ματς, είχαν την μπάλα στα πόδια τους κι άρχισαν να ψάχνουν τις κινήσεις του Ναβάρο στο όριο του οφσάιντ.

Τρεις φορές κινήθηκε με αυτό τον τρόπο ο Ισπανός φορ στα πρώτα 15 λεπτά, τις δύο σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ, την πρώτη από τον βοηθό, τη δεύτερη από το VAR για ελάχιστα εκατοστά. Πάντως η απειλή μετατράπηκε σε γκολ χάρη στο κερδισμένο πέναλτι του 25′, όταν ο Κουλεριάκης τράβηξε τον Ναβάρο εντός περιοχής.

Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο Κοτάρσκι μάντεψε τη γωνία και απέκρουσε, αλλά ο πανέξυπνος Κίνι έκανε γρήγορα κίνηση και με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0 μέσα σε αποθέωση (27′)! Ήταν το δεύτερο γκολ του 34χρονου Ισπανού μπακ.

Τον τέλειωσε ο Μαρτίνς

Προϋποθέσεις ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ δημιουργήθηκαν στο 44′ με τον Ζίφκοβιτς να κόβεται στο σουτ από τον Τσικίνιο. Παρόλα αυτά σ’ ένα ημίχρονο υψηλού ρυθμού, το προβάδισμα του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα δίκαιο, καθώς ήταν καλύτερος στα… σημεία. Δικαιώθηκαν μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» για τον τρόπο παιχνιδιού τος, φτάνοντας στο 2-0 μετά την υποδειγματική αντεπίθεση του 60′ που κατέληξε στον εύστοχο Μαρτίνς!

Το δεύτερο γκολ επηρέασε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων που έβλεπαν την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο 92′ το τέρμα της τιμής έπειτα από ασίστ του Ζίβκοβιτς, αδράνεια το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και κοντινή προβολή του Μάρκος Αντόνιο. Το γκολ αυτό πάντως δεν αρκούσε για να ανατρέψει τις εντυπώσεις.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κίνι (94′ Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78′ Έσε), Ιμπόρα, Όρτα (85′ Καρβάλιο), Μαρτίνς (78′ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (85′ Ελ Κααμπί)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (78′ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74′ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (78′ Αντόνιο), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (59′ Σαμάτα)