Ασκώντας πίεση σ’ έναν Άρη που οπισθοχώρησε πάρα πολύ στο δεύτερο μισό του αγώνα, η ΑΕΚ «απέδρασε» με το 2-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και παρέμεινε στην κορυφή των playoffs της Super League πριν από το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αμραμπατ βρήκε τρόπο να διώξει το άγχος, να νικήσει τον απίστευτο Χουτεσιώτη στο 84′ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Στο 36′ ο Μορόν είχε ανοίξει το σκορ (με παρέμβαση του VAR), προτού στο 49′ ισοφαρίσει ο Σιντιμπέ από πλασέ του Πόνσε.

Ο Μορόν σκόραρε χωρίς να βρει δίχτυα

Ο Άρης ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος δεν ξέφυγε από τη μετριότητα και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό και τους δύο τερματοφύλακες να κάνουν από μία μεγάλη απόκρουση. Ο Χουτεσιώτης, που βρέθηκε ενδεκάδα μετά από πολύ καιρό, έδειξε φρέσκος και με καλά αντανακλαστικά, ενώ ο Αθανασιάδης ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο με τρεις πολύ μεγάλες επεμβάσεις.

Γεμάτη εμφάνιση έκαναν και οι Άμραμπατ και Μάνου Γκαρθία, που έχασαν όμως από μία κλασική ευκαιρία. Ωστόσο στην τρίτη από αυτές τις αποκρούσεις στο 38′ η μπάλα στο σουτ του Μορόν μέσα από την περιοχή αποφασίστηκε πως πέρασε τη γραμμή και ο Άρης προηγήθηκε. Ο Ισπανός στράικερ γύρισε μετά από καιρό στα γκολ έχοντας και ακόμα μία σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Στα ίσια το ματς με Σιντιμπέ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μισού η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, καθώς ο Άρης μπήκε άσχημα στο ματς. Μόλις στο 49′ ο Πόνσε πήρε από τον Χατζισαφί, πλάσαρε και ο Σιντιμπέ απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, επικρατώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο Χουτεσιώτης ήταν σε καταπληκτική μέρα, κρατώντας το 1-1 με σπουδαίες επεμβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης  είχε 9 τελικές και η ΑΕΚ 10 στο πρώτο ημίχρονο, στο 80′ όμως οι τελικές της ΑΕΚ είχαν φτάσει στις 27 με τις 11 από αυτές στην εστία!

Το κλειδί ο Άμραμπατ

Η ΑΕΚ πάντως βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με μια πολύτιμη νίκη από το Βικελίδης, όταν ο Αμραμπατ στο 84′ βρήκε μπροστά του την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τον πάγκο.

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ (93′ Δεληζήσης), Μοντόγια, Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (76′ Ανσαριφάρντ), Μανού Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77′ Ζουλ)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83′ Φερνάντες), Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (71′ Πινέδα), Τσούμπερ (82′ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε