Ασταμάτητος ο Φώτης Ιωαννίδης στο επιβλητικό 5-0 του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας. Δημιουργός και σκόρερ δύο τερμάτων ο Έλληνας φορ, τους πήρε όλους παραμάζωμα και υπέγραψε το χρήσιμο διπλό του «τριφυλλιού» για την 6η αγωνιστική των playoffs στη Super League.

Κι αν ο Τσιλούλης είχε βαλθεί να σκοράρει εναντίον των «πράσινων», το ποια ομάδα ήταν καλύτερη στο ματς δεν τέθηκε σε αμφιβολία. Με τον Φατίχ Τερίμ να κάνει μετρημένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα (βασικοί Λοντίγκιν και Λημνιός), οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και με γρήγορο ποδόσφαιρο έψαχναν το γκολ.

Αυτό δεν άργησε να έρθει. Ήρθε στο 23′, αφού προηγήθηκε το σοκ με τον Μπερνάρ. Λίγο πριν από το 0-1 ο Βραζιλιάνος αισθάνθηκε ενοχλήσεις κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Βέρμπιτς να περνάει στη θέση του και δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του να τη στέλνει στα δίχτυα αφού πρώτα ο Λημνιός σούταρε στο δοκάρι.

Η συνέχεια ήταν απλουστευμένη για τον Παναθηναϊκό. Όλα τα λεφτά για ακόμη ένα ματς ο δαιμονισμένος Φώτης Ιωαννίδης, ο δημιουργός του 2-0 από τον Τάσο Μπακασέτα λίγο πριν συμπληρωθούν 45 λεπτά αγώνα.

Έκρηξη και τρία γκολ

Στο δεύτερο μισό ήρθε το ξέσπασμα με μπροστάρη τον διεθνή φορ. Το «τανκ» της επίθεσης του «τριφυλλιού» έδειξε για ακόμα μία φορά τη φόρμα του και πήρε παραμάζωμα όλη τη Λαμία για να έρθει το εντυπωσιακό 5-0 σε λίγα λεπτά.

Στο 54′ ο ίδιος με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο γκολ, στο 57′ ο Μπακασέτας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ξανά ο Ιωαννίδης με ψύχραιμο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έπειτα από την καταιγίδα ήρθε η ηρεμία και η διαχείριση ενόψει ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητα και ο Τούρκος προπονητής έκανε μαζεμένες αλλαγές. Παρόλα αυτά η Λαμία δεν έδειξε ικανή να πετύχει κάτι.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε εις πέρας την εκτός έδρας αποστολή του, πήρε έξι βαθμούς στα διαδοχικά ματς με τη Λαμία και πλέον επικεντρώνεται στο μεγάλο ματς της προσεχούς Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Λαμία: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62′ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Τζανδάρης (62′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Λέικ (46′ Μαρτίνεθ), Τσιλούλης, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος)

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63′ Βιλένα), Γεντβάι, Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ (23′ Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (71′ Σπόραρ)