Η μεγάλη παραγωγή του MEGA, Famagusta, επέστρεψε στη μικρή οθόνη τα βράδια της Κυριακής για να συνεχίσει αυτό το ταξίδι στο τραυματικό παρελθόν και τις επιπτώσεις που αυτό έχει ακόμη στις ζωές των ηρώων σήμερα.

Η ελληνική σειρά που αναδείχτηκε στην πιο επιτυχημένη από πλευράς τηλεθέασης για τη φετινή σεζόν ανάμεσα σε όλες τις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με τα επεισόδια του β’ κύκλου. Οι εξελίξεις γύρω από την κεντρική ιστορία της Famagusta αναμένονται καταιγιστικές. Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Σέκερη, που χάθηκε από την αγκαλιά της μητέρας του κατά την τουρκική εισβολή, θα έρθει πολύ σύντομα αντιμέτωπος με την αλήθεια.

Από την αρχή της σειράς, γνωρίζουμε τον Μάικλ, δημοσιογράφο στο Λονδίνο, ο οποίος έρχεται στην Κύπρο για να γυρίσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή – στη σειρά παρακολουθούμε συνταρακτικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την οδύνη και τον τρόμο.

Ο Μάικλ είναι το χαμένο εκείνο παιδί της Χριστίνας και, όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, θα προσπαθήσει να πάρει συνέντευξη και από την Χριστίνα, την οποία όμως αποτρέπει ο σύζυγός της, θέλοντας να αποφύγει να τις ξυπνήσει τις εφιαλτικές θύμησες με τις οποίες παλεύει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Μάικλ μαθαίνει πως είναι υιοθετημένος

Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς, ο Μάικλ μαθαίνει πως είναι υιοθετημένος. Παρά τις επίμονες προσπάθειες της θείας του Μαίρης, αλλά και του ίδιου, προς τη θετή του μητέρα Σοφία να του αποκαλύψει περισσότερα, εκείνη θα επιμείνει να αποκρύπτει την αλήθεια. Οι λάτρεις της Famagusta έχουν ήδη πληροφορηθεί πως εκείνη γνωρίζει εδώ και χρόνια πως οι βιολογικοί γονείς του γιου της είναι στη ζωή.

Παράλληλα, μετά την πανηγυρική αθώωσή του στη δίκη για τον φόνο της Ελένης, ο Μάικλ μπορεί να ελπίζει πως θα πείσει τη Χριστίνα Σέκερη να του μιλήσει για το ντοκιμαντέρ. Πράγματι, αυτή η στιγμή πλησιάζει και μέσα από την εν λόγω μαρτυρία για το χαμένο μωρό, οι ήρωες της Famagusta θα έρθουν πολύ πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Το σημάδι στον ώμο και η παρατήρηση του Αντρίκου

Σε ένα σεναριακό και σκηνοθετικό εύρημα που μοιάζει με τραγική ειρωνεία, έχουμε παρακολουθήσει τον γιο του Παύλου, βιολογικού αδερφού του Μάικλ, να παρατηρεί ένα σημάδι που έχει εκείνος στον ώμο. Ο μικρός Αντρίκος έχει δει εκείνο που οι ενήλικοι συγγενείς του δεν έχουν ακόμη παρατηρήσει: Πως δηλαδή μοιράζεται, τόσο εκείνος, όσο και ο παππούς της οικογένειας, το ίδιο εκ γενετής σημάδι με τον άγνωστο άνδρα.

Καθώς θα ξεδιπλώνεται η ιστορία της σειράς του MEGA, τόσο ο Μάικλ, όσο όμως και η Χριστίνα θα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στην αλήθεια. Μια αλήθεια που μόνο εκείνη συνέχιζε να πιστεύει, παρότι έχουν περάσει 50 χρόνια από την ημέρα που έχασε από την αγκαλιά της τον γιο της: Ό, τι δηλαδή εκείνος είναι ζωντανός και πως υπάρχει ελπίδα να τον ξαναβρεί.

Η Famagusta ολοκληρώνεται το φθινόπωρο

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου έφεραν στην οθόνη του MEGA

μία σειρά 24 επεισοδίων, το «Famagusta», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, που θα μας συγκινήσει.

Πλαισιωμένη από ένα λαμπερό καστ καταξιωμένων, αλλά και νεότερων ηθοποιών, η δραματική σειρά του MEGA, έρχεται να φωτίσει τον πόνο χιλιάδων Κυπρίων που έχασαν τη γη τους, τα σπίτια τους και κυρίως τους δικούς τους ανθρώπους. Σε μια αριστοτεχνική αλληγορία, ο πυρήνας της σειράς Famagusta, συνοψίζεται στην εξής φράση: Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται στον πόλεμο, στοιχειωμένη από το πένθος και την ακατάσχετη νοσταλγία, αναζητά την επανένωση με το άλλο της μισό.

Ο γ’ και τελευταίος κύκλος της Famagusta αναμένεται να προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο MEGA. Μη χάσετε απόψε, στις 22:40, το νέο επεισόδιο της σειράς.