Η σειρά Famagusta, το επιτυχημένο πρόγραμμα του Mega, που αναδείχτηκε στη σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση για τη φετινή σεζόν, ανεξαρτήτως ώρας προβολής, έρχεται με 8 νέα επεισόδια. Σε αυτά, ο τηλεθεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, μετά την εισβολή του ’74.

Παράλληλα, οι τηλεθεατές θα πιάσουν το νήμα της ιστορίας στο σήμερα από εκεί το άφησε το ανατρεπτικό φινάλε του α’ κύκλου. Η δίκη για τον φόνο της Ελένης έληξε με μια αποκάλυψη που βάζει φωτιά στα θεμέλια της οικογένειας Σέκερη. Η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρκτσόγλου), η μεγαλύτερη κόρη του Ανδρέα και της Χριστίνας (Γιάννης Μπέζος και Κοραλία Καράντη), παρακολουθούσε τον έμπιστο συνεργάτη της στη φάρμα, να αποκαλύπτει πως ο σύζυγός της, ο Θοδωρής (Στέφανος Μιχαήλ) την απατούσε και ήταν εκείνος που οδήγησε την ερωμένη του και οικογενειακή φίλη της οικογένειας, στον θάνατο.

Famagusta: Πρεμιέρα με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι

Την πρεμιέρα συνοδεύει ένα ολοκαίνουριο και συνάμα νοσταλγικό τραγούδι με τίτλο «Καραβάκι (Ξεριζωμός)» τραγουδισμένο από την ξεχωριστή φωνή της Γιώτας Νέγκα. Μετά το καθηλωτικό «Δεν Ξεχνώ», με την εμβληματική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη, ο Χρίστος Στυλιανού συνέθεσε μία ακόμη μελωδία που έρχεται να δώσει φωνή και ρυθμό στον πόνο του ξεριζωμού.

Πάνω στη μουσική, η Ελένη Ζιώγα πάντρεψε τους στίχους για το τραγούδι «Καραβάκι» και πυροδότησε έτσι για άλλη μια φορά τη συλλογική μας μνήμη, υπογραμμίζοντας τα σπαρακτικά νοήματα της παραγωγής του MEGA, «Famagusta».

Στο πρώτο trailer που κυκλοφόρησε για την πρεμιέρα του β’ κύκλου, παρακολουθούμε τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς που στήθηκαν από το κυπριακό κράτος μετά την τραγωδία. Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί πως οι καταυλισμοί που στήθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων, αποτελούνται από τις ίδιες σκηνές που χρησιμοποίησε το κυπριακό κράτος πριν από 50 χρόνια για να φιλοξενήσει προσωρινά τους πρόσφυγες. Τις εκρηκτικές εικόνες συνοδεύει η υπέροχη φωνή της Γιώτας Νέγκα σε ένα ακόμη τραγούδι, ωδή στη πανανθρώπινη αξία της ειρήνης.

Τα παιδιά της Famagusta

Πέραν τον υπόλοιπων ιστοριών, στη σειρά Famagusta ξεχωρίζουν και οι μικροί πρωταγωνιστές. Ο Άγγελος Γεωργίου, που υποδύεται τον γιο του Παύλου και της Ιφιγένειας (Αντρέας Γεωργίου και Βασιλική Τρουφάκου), Αντρίκο και ο Αντρέας Χριστοδούλου που παίζει τον μικρό αδερφό του Τεύκρου (Βαγγέλης Κακουριώτης), Μάριο.

Ο ρόλος των δυο μικρών παιδιών της σειράς του MEGA θα αποδειχθεί καθοριστικός για την εξέλιξη της σειράς. Ο μεν Αντρίκος είναι ο πρώτος που έχει παρατηρήσει το σημάδι στο μπράτσο του άγνωστου άνδρα που συνάντησε με τον μπαμπά του στην παραλία. Ένα σημάδι που υποδηλώνει πως εκείνος, ο Μάικλ δηλαδή, είναι ο χαμένος αδερφός του πατέρα του.

Από την πλευρά του, ο Μάριος είναι όλη η ζωή του Τεύκρου και ο λόγος που παρότι λατρεύει τη Δάφνη, την μικρότερη κόρη της οικογένειας Σέκερη, δυσκολεύεται να πάρει την απόφαση για το επόμενο βήμα στη σχέση τους.

Όπως μάλιστα θα δούμε στον β’ κύκλο, οι διαξιφισμοί του Τεύκρου με τη μητέρα του για την επιμέλεια του Μάριου, ο οποίος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Ντάουν, θα οδηγήσουν το ζευγάρι στον χωρισμό.

Το tovima.gr εξασφάλισε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Famagusta, με πρωταγωνιστές τον μικρό Αντρίκο και τον μικρό Μάριο στην παραλία. Μαζί τους, ο Τεύκρος και η Δάφνη, η σχέση των οποίων θα μας απασχολήσει πιο έντονα στα νέα επεισόδια της σειράς.

Ο β’ κύκλος της σειράς «Famagusta» έρχεται στο MEGA την Κυριακή 7 Απριλίου, σε νέα ώρα, στις 22:40.