Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει μετά τις δηλώσεις για το «θαύμα του σταυρού» και την κάλυψη που παρείχε η Κουμουνδούρου στον πανελίστα Δημήτρη Παπανώτα.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παραδέχονται πολλοί μέσα στο κόμμα. Ο κ. Παπανώντας προχώρησε σε μια διορθωτική κίνηση πλην όμως οι αντιδράσεις τις σεξιστικές του δηλώσεις δημιουργούν κλίμα πίεσης στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα πολλοί εισηγούνται ακόμα και τη διαγραφή του.

Η ανάρτηση Παπανώτα

Βαρύ το κλίμα για τα «θαύματα»

Βαρύ είναι το κλίμα και για τις δηλώσεις Κασσελάκη στις ΗΠΑ και κυρίως για τις πατριωτικές και θρησκευτικές κορώνες που εμπεριείχαν.

Ειδικά η αποκάλυψη για το «θαύμα του σταυρού» στη βάπτισή του προκάλεσαν ποικίλα σχόλια για τις προσωπικές του αναζητήσεις, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει στην Καθημερινή. «Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στην πλατφόρμα Χ, ο υποστηρικτής του στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.

Αντίδραση υπήρξε και για τη διορθωτική δήλωση του κ. Κασσελάκη. «Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ» ανέφερε. Το βίντεο που ανέβασε στα social media λίγο πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ ήταν αναγκαίο να γίνει σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους μετά τις κυβερνητικές επιθέσεις.

Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καλό μάτι ούτε την τοποθέτηση αυτή καθώς όπως σημειώνουν σε συνομιλητές τους, πρόκειται για τη νομιμοποίηση της αναχρονιστικής ρητορικής της Δεξιάς. Οι αντιδράσεις προέρχονται από όλες τις «φυλές» της Κουμουνδούρου.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Γ. Τσίπρας: «Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη»

Για τα περί θαύματος στην βάπτισή του που διηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μίλησε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

«Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους», είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα».

Ερωτηθείς γιατί το είπε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος».

Ο Γιώργος Τσίπρας είπε ακόμα ότι «δεν είναι καλό στοιχείο, αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

«Το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η ψυχή μας», ενώ ξεκαθάρισε στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός το εξής: «Η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

Την Παρασκευή το ευρωψηφοδέλτιο

Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Πρακτικά, σήμερα θα επισφραγιστούν τα ονόματα των πέντε προσώπων που θα προτείνει αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για την κατάρτιση της ευρωλίστας.