Ήταν εντυπωσιακή η στιγμή στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, όταν μικρά κορίτσια από την Ουκρανία, μαθήτριες σε σχολείο της Αθήνας, ξεδίπλωσαν ξαφνικά τα καλάσνικωφ και πιστόλια (ρέπλικες βέβαια). Και έμειναν «σημαδεύοντας» αρκετή ώρα.

Τι είχε συμβεί;  Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι σολίστ Μυρτώ Μποκολίνη και Νικόλας Καραγκιαούρης, η Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μαθητές και μαθήτριες από το Ουκρανικό σχολείο Αθήνας, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, ερμήνευσαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το μεταμοντέρνο ορατόριο με στοιχεία όπερας «Η ουράνια πολιτεία», σε σύνθεση της Λένας Πλάτωνος, μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Κοσμίδη.

Ήταν η πρώτη φορά που το Προεδρικό Μέγαρο φιλοξενούσε θεατρική παράσταση, όπως σημειώνει η ίδια πηγή. Μετά το τέλος της συναυλίας- παράστασης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησαν τα παιδιά και τους μουσικούς και αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα. O 2o Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH.