Δύο ώρες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και ύστερα από μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης από τον υπουργό πολέμου Μπένι Γκαντζ και τον υπουργό Αμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησε ανάρτηση στο Χ στην οποία αναφέρει: « Αναχαιτίσαμε. Μπλοκάραμε. Μαζί θα νικήσουμε»

Γκάλαντ: «Το Ισραήλ άντεξε»

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δηλώνει ότι το Ισραήλ κατάφερε να ανακόψει την κύρια ιρανική επίθεση.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «η εκστρατεία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να προσέχουμε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου των IDF και να προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο».

«Το Ισραήλ άντεξε απόψε μια επίθεση από εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι IDF σταμάτησαν την επίθεση εντυπωσιακά», λέει, επαινώντας τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους.

Λέει ότι όλος ο κόσμος είδε το Ιράν ως αυτό που είναι, «ένα τρομοκρατικό κράτος που επιτίθεται στο Ισραήλ από απόσταση 1.500 χιλιομέτρων και προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλους τους πληρεξουσίους του».