Αποκαλυπτικές μαρτυτρίες,  ενδεικτικές  της τοξικότητας της ερωτικής σχέσης που τελικά οδήγησε στη γυναικοκτονία  της 28χρονης Κυριακής,  από το οπλισμένο χέρι του 39χρονου πρώην συντρόφου της και μάλιστα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όπου εκείνη είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία και μπροστά στη… μύτη των αστυνομικών,  έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας.

Οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι ο 39χρονος δράστης είχε απόλυτα χειριστική συμπεριφορά ως προς το θύμα του, το οποίο είχε απομονώσει από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον, το εξουσίαζε, το απειλούσε, το περιφρονούσε, το κακοποιούσε λεκτικά και ψυχολογικά.

Τα στόματα που ανοίγουν είναι το άμεσου περιβάλλοντος θύματος και θύτη καθώς πρόκειται για συναδέλφους τους στην εταιρεία καθαρισμού οι οποίοι μίλησαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ».

«Εχει μανία με τις γυναίκες – Τη χτύπησε και έχασε το μωρό»

«Ο σύντροφός της δεν έχει ψυχολογικά, έχει μανία με τις γυναίκες. Μάλωνα συνέχεια μαζί του. Την Κική την έκανε ό,τι ήθελε. Επτά χρόνια ήταν μαζί. Της μίλαγε πολύ άσχημα, της έλεγα: «Τι κάνεις με αυτό το παιδί; Δεν είναι για σένα, άστον φύγε. Μάλιστα μου έλεγε ότι ήταν έγκυος και την είχε χτυπήσει τόσο πολύ και έχασε το μωρό και χώρισαν», είπε φίλη και συνάδελφος της Κυριακής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

«Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν»

Η Κυριακή πήγαινε στην δουλειά με σημάδια και μελανιές, αναφέρει η φίλη της. «Όταν είχε πάει στη μαμά της μια μέρα, αυτός φώναζε τόσο πολύ και της λέω: «Το βρίσκεις λογικό, να σε βρίζει επειδή πήγες στη μαμά σου;». Αυτός μας έβαζε και δουλεύαμε και καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο και μας περίμενε…», αναφέρει.

«Της είχε πει πολλές φορές ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν. Της είχα πει να φύγει, γιατί κάποια μέρα θα τη σκότωνε και εκείνη έλεγε ότι την αγαπάει».

«Με εξοργίζει που το παίζει τρελός»

«Ήταν ένα πολύ φοβισμένο κορίτσι, πρόσθεσε άλλη συνάδελφος της Κυριακή: Όποτε απομακρυνόμασταν για να πούμε δυο κουβέντες σαν γυναίκες, ερχόταν ο Θ. τρέχοντας. Ήταν πολύ χειριστικός και αυταρχικός και κάποια στιγμή που έπρεπε να δω την Κυριακή για ένα θέμα δουλειάς, μου απαγόρευσε να της μιλήσω, λέγοντάς μου πως για ότι ήθελα θα έπρεπε να μιλάω με εκείνον».

«Ακόμα και αυτό τώρα που κάνει που το παίζει τρελός με έχει εξοργίσει και όχι μόνο εμένα. Ελπίζω να μην τη γλιτώσει», κατέληξε.

«Η Κυριακή έκρυβε τον Γολγοθά της»

Μιλώντας στο «Aκόμα δεν είδες τίποτα!» η δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης, κυρία Ελένη Μαζαράκη σημείωσε πως «η Κυριακή συζούσε με τον δολοφόνο της. Έκρυβε τον Γολγοθά που ανέβαινε. Ένα κορίτσι που είχε φύγει από τους γονείς του και έμενε με τον σύντροφό της δεν έχει καθημερινή δια ζώσης επικοινωνία με τον πατέρα της».

«Ο δράστης είναι απόλυτα λειτουργικός. Ακόμα και μετά την ειδεχθή πράξη του, προσπαθεί να αποφύγει τη ισόβια κάθειρξη», τόνισε. Αναφερόμενη στα ψυχολογικά προβλήματα που ο ίδιος επικαλείται πως αντιμετωπίζει, είπε: «Σε αυτό συνηγορούν όλα τα στοιχεία, και η προγενέστερη συμπεριφορά του και από μαρτυρίες οικείων ανθρώπων. Ο δολοφόνος έκανε ταξίδι από την Άρτα μέχρι Αθήνα, το είχε σχεδιάσει».

Δύσκολη η συνεργασία των γιατρών με τον δράστη

Ο 39χρονος μετά την αποσωλήνωσή του, εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκτιμήσει την κατάστασή του, αφού ο δράστης επέδειξε πλημμελή συνεργασία και απαντούσε στις ερωτήσεις μονολεκτικά ή με νοήματα.

Η τοξικολογική εξέταση του δράστη έδειξε ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά, είχε κάνει χρήση και κοκαΐνης αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν από το έγκλημα.

Ωστόσο, ειδικοί εξηγούν ότι παρά το προαναφερόμενο κοκτέιλ των ουσιών, ήταν απόλυτα λειτουργικός και απόλυτος γνώστης του τι ακριβώς έκανε. «Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες.

Ο 39χρονος βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και βαρβιτουρικά.

Στις βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στις φυλακές.