Σχεδόν σε θρίλερ εξελίχθηκε η μεταγωγή του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους μετά το εξιτήριό του από το «Αττικόν» όπου και νοσηλεύτηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που πραγματοποίησε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Και αυτό γιατί αμέσως μετά το εξιτήριό του οδηγήθηκε  στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, όμως δεν έγινε δεκτός.

Η ψυχιατρική δομή του Κορυδαλλού δήλωσε αδυναμία να παράσχει νοσηλεία σε ασθενή ο οποίος λίγες μόλις νωρίτερα αποσωληνώθηκε και εξήλθε της εντατικής θεραπείας και επιπλέον υποστήριξαν ότι δεν πρόκειται για ψυχασθενή.

Συγκεκριμένα οι αρμόδιοι ιατροί οι έκριναν ότι η εν λόγω μονάδα με εξοπλισμό ενός Κέντρου Υγείας δεν θα μπορούσε να παρέχει ιατρική βοήθεια σε έναν ασθενή που μόλις είχε βγει από την ΜΕΘ. Ακόμη φέρεται να διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σταλεί γραπτές υποδείξεις για την περαιτέρω νοσηλεία του 39χρονου και ποιες επιπλοκές μπορεί να αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου υπήρξε εισήγηση ψυχιάτρου-εξωτερικής συνεργάτιδας των φυλακών Κορυδαλλού που έκρινε ότι ο 39χρονος είναι «χειριστικός», δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν υφίσταται λόγος να μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Κι αυτό παρότι, σύμφωνα με κρατικά στελέχη, «ο 39χρονος είχε ήδη πραγματοποιήσει μία απόπειρα αυτοτραυματισμού του λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 29χρονης, είχε ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και προσδιοριζόταν ως χρήστης ναρκωτικών.

Μετά από αναμονή για να βρεθεί εφημερεύον νοσοκομείο που θα διακομιστεί, αποφασίστηκε ο δράστης να επιστρέψει στο «Αττικόν» και να νοσηλευθεί σε απλό θάλαμο για το διάστημα που θα απαιτηθεί, όμως τελικά κατέληξε στο Τζάνειο με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τζάνειο υπάρχουν δωμάτια που προορίζονται για τους κρατουμένους.

Εκτιμάται ότι σε 4 – 5 ημέρες θα πάρει εξιτήριο και από το Τζένειο καθώς θα είναι σε θέση να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί αναμένεται να παραμείνει αρκετές ημέρες κι ακολούθως να μεταφερθεί -αν εξελιχθεί ομαλά η υγεία του- πιθανόν σε ειδικό χώρο του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

Αυτό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συμβεί ακόμη κι αν υπάρξει ξανά «αρνητική» γνωμάτευση ψυχιάτρου. Με επίκληση των υπευθύνων των φυλακών της αδυναμίας τους να εγγυηθούν για την ασφάλεια του κι ότι δεν θα υπάρξει κι άλλο απρόοπτο, αν παραμείνει σε «απλό» κελί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και τον λαιμό του προκειμένου να φροντίσουν τα τραύματα που είχε επιφέρει στον εαυτό του κατά την πρώτη απόπειρα που εκτέλεσε αμέσως μετά τη δολοφονία της Κυριακής.