Για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως είπε για τις προσπάθειες αποσωλήνωσης που έχουν γίνει στον τραγουδιστή «μπορεί να γίνει μια προσπάθεια σήμερα κι αν αποτύχει, να γίνει ακόμη μία σε δύο μέρες», ενώ τόνισε ότι όταν ένας ασθενής μένει για πολύ στη ΜΕΘ προκύπτουν άλλοι κίνδυνοι για την υγεία του.

«Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι έγιναν καλά και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ για πάνω από έναν μήνα. Δεν σημαίνει κάτι, δεν είναι ανησυχητικό για την υγεία του ότι είναι στη ΜΕΘ. Οπωσδήποτε όμως, η μακρά παραμονή στη ΜΕΘ εγκυμονεί άλλους κινδύνους για την υγεία του» είπε στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Όπως εξήγησε το ιατρικό προσωπικό που έχει αναλάβει τον Δημήτρη Κόκοτα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει ο τραγουδιστής υγιής στο σπίτι του.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι σοβαρά και διασωληνωμένος, είναι σοβαρά. Από εκεί και πέρα γίνονται και θα γίνουν σταδιακές προσπάθειες αποσωλήνωσης, οι οποίες ελπίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι επιτυχημένες και ο άνθρωπος να γυρίσει υγιής στο σπίτι του. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, πιστεύω και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε.

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε τι σημαίνει, η σταδιακή προσπάθεια αποσωλήνωσης, με ένα παράδειγμα. «Μπορεί να γίνει μια προσπάθεια σήμερα κι αν αποτύχει, να γίνει ακόμη μία σε δύο μέρες. Ελπίζουμε μια από όλες αυτές να είναι πετυχημένη, ο άνθρωπος να γυρίσει σπίτι του» είπε.