Για την εξέλιξη της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει μάχη στην εντατική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος για ενδέκατη ημέρα, μετά την ανακοπή που υπέστη, μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής έπαθε έμφραγμα και ανακοπή καρδιάς και έμεινε για οκτώ λεπτά χωρίς καρδιακό παλμό κατά τη διάρκεια μεταφοράς του από το στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής όπου βρισκόταν, προς το νοσοκομείο.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως η αποσωλήνωσή του καθυστερεί καθώς δεν είναι μία εύκολη διαδικασία.

«Η αποσωλήνωση δεν είναι κάτι εύκολο. Γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες και μετά από έναν πλήρη έλεγχο εξετάσεων όταν οι ενδείξεις του πακέτου και της κλινικής κατάστασης είναι αυτές που λένε στην ομάδα των γιατρών να προχωρήσουν. Ήδη έχουν κάνει δύο απόπειρες, το Σαββατοκύριακο δεν έγινε καμία απόπειρα γιατί σήμερα Δευτέρα θα γίνουν κάποιες εξετάσεις και μετά τα αποτελέσματά τους θα ξεκινήσει να γίνεται η αποσωλήνωση για τρίτη φορά, ή όχι» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

«Δεν αποσωληνώνεις έναν άνθρωπο βάσει πρωτοκόλλου οι συνθήκες για να γίνει η αποσωλήνωση» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Να ξέρετε ότι η εγκεφαλική λειτουργεία του Δημήτρη Κόκοτα ελέγχεται και η αποσωλήνωση δεν καθυστερεί. Τη βγάζω αυτή τη λέξη, δε μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε ενδείξεις από τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν», τόνισε η κυρία Παγώνη.

«Δεν μπορούμε να το τρέξουμε το περιστατικό. Η ομάδα των γιατρών του ξέρει τι κάνει. Θέλει υπομονή… Κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός».