Διασωληνωμένος για 13η ημέρα είναι ο Δημήτρης Κόκοτας με την κατάσταση της υγείας του να εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάση και τους γιατρούς να μην προβαίνουν στη διαδικασία της αποσωληνώσεώς του.

Σύμφωνα με πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 δεν είναι αισιόδοξο ότι ούτε σήμερα αλλά ούτε και εχθές έγινε προσπάθεια αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει η προσπάθεια από τους γιατρούς για αποσωλήνωση η οποία τελικά δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 οι γιατροί δεν βλέπουν πιθανή αποσωλήνωση του Δημήτρη Κόκοτα εντός της εβδομάδας, δεδομένων των αποτυχημένων προσπαθειών μέχρι πρότινος.

Ο γιατροί θα επιχειρήσουν εκ νέου την αποσωλήνωση του ασθενούς όταν η κλινική κατάστασή του αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεών του συνεκτιμηθούν και το επιτρέψουν. Σύμφωνα με τις εως τώρα εκτιμήσεις αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Αισιόδοξη εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Aplha η αδερφή του καλλιτέχνη Ελλη, λέγοντας: «ο Δημήτρης πηγαίνει κάθε μέρα και καλύτερα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, οι γιατροί τον προσέχουν».

«Δεν υπάρχει γενικός κανόνας»

Αισιόδοξη και καθόλου ανήσυχη για την μη αποσωλήνωση είναι και η κυρία Ματίνα Παγώνη η οποία χθες διεκυρίνισε τα εξής: «Δεν αποσωληνώνεις έναν άνθρωπο αν δεν είναι οι συνθήκες βάσει πρωτοκόλλου για να γίνει η αποσωλήνωση. Να ξέρετε ότι η εγκεφαλική λειτουργεία του Δημήτρη Κόκοτα ελέγχεται και η αποσωλήνωση δεν καθυστερεί. Τη βγάζω αυτή τη λέξη, δε μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουμε ενδείξεις από τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν».

Ο Δημήτρης Κόκοτας κατέρρευσε πριν από 13 ημέρες, στις 28 Μαρτίου 2024 κατά τη διάρκεια πρόβας τηλεοπτικού σόου. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον παρέλαβε και τον διεκόμισε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, ενώ οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η υγεία του κρίνεται κρίσιμη.