«Η μικρή ιστορία του Θωμά ξεδιπλώνεται μπροστά μας σαν μια αρχαία ελληνική τραγωδία, όπου η Ύβρις και η αμείλικτη και ειρωνική Μοίρα έρχονται για να θέσουν τα θεμελιώδη ερωτήματα στο υπόστρωμα της ταινίας» αναφέρει ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης για στη νέα ταινία του, «Σπασμένη φλέβα», της οποίας τα γυρίσματα άρχισαν προσφάτως στα νότια προάστια της Αθήνας.

Ο Θωμάς είναι το κεντρικό πρόσωπο στην ταινία της οποίας το σενάριο έγραψαν οι Οικονομίδης – Βαγγέλης Μουρίκης. Είναι ένας μεσοαστός επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, σε ελεύθερη πτώση και ανεξέλεγκτη τροχιά. Ασφυκτικά στριμωγμένος στη δουλειά του, τα έχει κάνει μαντάρα κι έχει πέσει σε πηγάδι βαθύ. Πέρα από αυτό πρέπει να σώσει το σπίτι και την οικογένειά του την ώρα που ο σατανικός τοκογλύφος και δανειστής του, κύριος Παντελής, απειλεί να του πάρει το πολυτελές διαμέρισμα του. Ολα πρέπει να διορθωθούν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, καθώς το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.

Η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του

Πρόκειται για την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, γνωστού για την σκληρότητα τόσο στο κινηματογραφικό ύφος, όσο και στο περιεχόμενο των έργων του που συνήθως πραγματεύονται ανθρώπους του περιθωρίου έτοιμους να ξεσπάσουν με τον χειρότερο τρόπο: «Σπιρτόκουτο», «Ψυχή στο στόμα», «Μαχαιροβγάλτης», «Το μικρό ψάρι» και «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς».

Ενα σύγχρονο, αστικό, σκοτεινό δράμα

«Η ταινία «Σπασμένη φλέβα» φιλοδοξεί να είναι ένα σύγχρονο αστικό, σκοτεινό δράμα, ρεαλιστικής απόδοσης και στιβαρής δωρικής κατασκευής» αναφέρει ο σκηνοθέτης σε συνοδευτικό σημείωμά του για την ταινία. «Τι είναι αυτό το θαυμαστό ον, ικανό για τα πάντα, που λέγεται άνθρωπος; Ποιος είναι τελικά ο φταίχτης; Ποιος ο αθώος και ποιος ο ένοχος; Οι καιροί είναι μαύροι κι άραχλοι και το φως ελάχιστο. Σε μια πραγματικότητα που γλιστράει επικίνδυνα προς την άβυσσο και όλο πέφτει και πέφτει και πέφτει και πέφτει…

Ο Βασίλης Μπισμπίκης στα γυρίσματα της «Σπασμένης φλέβας»

Οι πρωταγωνιστές

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μπέττυ Αρβανίτη, Στάθης Σταμουλακάτος, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Νιάρρος, Σοφία Κουνιά, Γιάννης Αναστασάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Καπετανάκος, Μαρία Καλλιμάνη και Αναστασία Χατζηαθανασίου.

Οι παραγωγοί

Παραγωγοί της «Σπασμένης φλέβας» είναι οι Πάνος Παπαχατζής, Γιάννης Καραντάνης, Γ. Οικονομίδης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, Δημήτρης Μάρης, με executive producers τους Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Κωνσταντίνο Πολίτη, Γιάννη Ρήγο.

Είναι μια παραγωγή των Athens Productions A.E., Αργοναύτες Α.Ε., Yannis Economides Films Ltd, σε συμπαραγωγή των Faliro House A.E., Onassis Culture, ΕΡΤ Α.Ε., Custom Productions A.E., Frontstage Entertainment A.E. (με την υποστήριξη των Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

Η διανομή της στην Ελλάδα θα γίνει από την Tanweer.