5 το πρωί: Οργή για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους – Αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ – Στα playoffs της Euroleague οι αιώνιοι

Το κύμα οργής για την δολοφονία της 28χρονης μεγαλώνει την ώρα που ο δράστης ζητά ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Την Παρασκευή αρχίζει το συνέδριο της ΝΔ με τραύματα και προσδοκίες συσπείρωσης. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εξασφάλισαν την πρόκριση στα playoffs της Euroleague.

1

Η «αμνησία» του γυναικοκτόνου

  • Σκηνές αρχαίου δράματος: Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια το λευκό φέρετρο με την 28χρονη Κυριακή, που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Συντετριμμένη η οικογένειά της δεν μπορεί να πιστέψει ότι η νεαρή κοπέλα έχασε με τέτοιο τρόπο τη ζωή της από το μαχαίρι του 39χρονου πρώην συντρόφου της.
  • Ζητά ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ο δράστης: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού. «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος
  • Έρχονται αλλαγές: Την Παρασκευή θα γίνει μια διαδικτυακή σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αρχηγού της Αστυνομίας μαζί με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και τρεις χιλιάδες αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα. Βασικό ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί ένα σύνολο οδηγιών για το τι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
2

Συνέδριο ΝΔ με τραύματα και προσδοκίες

  • Σε βαριά ατμόσφαιρα: Την Παρασκευή (05/04) θα αρχίσει το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί μέχρι και την Κυριακή (07/04) στο Ζάππειο. Ζητήματα όπως ο γάμος των ομοφύλων, η μακρά συζήτηση για το δυστύχημα των Τεμπών και οι ατυχείς πολιτικοί χειρισμοί έχουν δημιουργήσει βαριά ατμόσφαιρα την οποία θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Προσπάθειες συσπείρωσης: Προφανής επιδίωξη της κομματικής ηγεσίας σε πρώτο επίπεδο είναι να αναδείξει την πολιτική ανθεκτικότητα της ΝΔ, με αφορμή και τη συμπλήρωση 50 ετών, αφενός, από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και, αφετέρου, από την ίδρυση του κόμματος. Βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρούσα συγκυρία είναι να αναπτερώσει το ηθικό μιας σημαντικής μερίδας του κομματικού ακροατηρίου
  • Παρόντες Καραμανλής και Σαμαράς: Στο συνέδριο της ΝΔ θα βρίσκονται και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μιλήσει. Αντίθετα, από την πλευρά του Σαμαρά αναφέρεται ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μιλήσει, όπως έχει κάνει σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ποινικές διώξεις σε Κασιδιάρη και 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

  • Η ποινική δίωξη: Άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών, έπειτα από τη δημόσια καταγγελία του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα. Η ποινική διαδικασία αφορά και τον έγκλειστο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ελέγχεται ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης ενώ διώκεται και ο δικηγόρος του.
  • Οι αποχωρήσεις: Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων, την ανεξαρτητοποίησή τους από το κόμμα ανακοίνωσαν οι βουλευτές Γιώργος Μανούσος και Γιάννης Δημητροκάλλης, ενώ παρέμβαση μέσω της συνηγόρου υπερασπίσεως έκανε και ο Ηλίας Κασιδιάρης δηλώνοντας αστειευόμενος πως αν είχε χιούμορ, θα δήλωνε πως στηρίζει ΝΔ. Στο μεταξύ, αρκετοί βουλευτές τηρούν στάση αναμονής και ζητούν την άμεση σύγκληση της ΚΟ με την παρουσία του Βασίλη Στίγκα.
  • Οι έδρες: Ζητούμενο που πρέπει να αποσαφηνιστεί το προσεχές διάστημα είναι τι θα γίνει με τις έδρες που κατέχει το κόμμα αυτή τη στιγμή στην ελληνική Βουλή, τις οποίες δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν οι βουλευτές εφόσον κριθεί παράνομη η συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές. Η απόφαση του εκλογοδικείου αναμένεται ως τον Ιούνιο.
4

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αδυνατεί να πληρώσει νοίκι

  • Η στεγαστική κρίση: Γιγαντώνεται η στεγαστική κρίση αφού σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι δυσκολίες των νοικοκυριών στην πληρωμή ενοικίων, δόσεων δανείων και λογαριασμών αποτέλεσε τη συνιστώσα στέρησης που παρουσίασε το 2023 τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση με ποσοστό +62,5%. Στο σύνολο του πληθυσμού, το 47,3% δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά δυσκολεύεται να διευθετήσει τις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις του, ενώ το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 29,1%.
  • Τα φτωχότερα νοικοκυριά: Με ποσοστό 79,1%, δηλαδή 8 στα 10, τα φτωχότερα νοικοκυριά δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές ενοικίου, δόσεων δανείων και πάγιων λογαριασμών, με το μεγαλύτερο πρόβλημα από την επιβάρυνση του κόστους στέγασης να έχουν οι ηλικιωμένες γυναίκες (90,1%). Ωστόσο, ακόμα και τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με ποσοστό που αγγίζει το 39,8%, δηλαδή 4 στα 10.
  • Οι λογαριασμοί: Σημαντικό είναι το ποσοστό των νοικοκυριών που τους τελευταίους 12 μήνες καθυστέρησαν να πληρώσουν λογαριασμούς λόγω οικονομικών δυσκολιών με το 64,7% του φτωχού πληθυσμού να δηλώνει δυσκολία στην έγκαιρη πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου, ενώ για τον μη φτωχό πληθυσμό το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 24,9%.
5

Πέρασε από το Βελιγράδι και προκρίθηκε στα playoffs ο Ολυμπιακός

  • Δυσκολεύτηκε αλλά έκανε το διπλό: Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Βελιγράδι. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν ανταγωνιστική παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, όμως οι ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστή τον Ράιτ που πέτυχε 20 πόντους βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη που τους εξασφάλισε την παρουσία στα playoffs της Euroleague.
  • Στα playoffs και ο Παναθηναϊκός: Χωρίς καν να αγωνιστούν οι πράσινοι εξασφάλισαν και εκείνοι την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague. Η νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μακάμπι ήταν αυτή που έκλεισε την πόρτα της εξάδας στους υπόλοιπους μνηστήρες. Έτσι, οι δύο αιώνιοι μαζί με τις Ρεάλ, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε θα συνεχίσουν δεδομένα στη διοργάνωση.
  • Τίτλοι τέλους για Ρούντι Φερνάντεθ: Ο θρυλικός Ισπανός ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν 2023-24 θα αποσυρθεί από τα παρκέ βάζοντας έτσι τέλος σε μια τεράστια καριέρα. Μάλιστα, επέλεξε την ημέρα των 39ων γενεθλίων του για να επικοινωνήσει την απόφασή του.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr