Ποινικές και πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα.

Το θέμα αφορά και τις ευρωεκλογές αφού μέσα στον Απρίλιο κλειδώνουν οι υποψηφιότητες των κομμάτων που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτές. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 24 Απριλίου θα πρέπει να έχει αποφανθεί το εκλογοδικείο για την υπόθεση και να έχει αποφασίσει τι θα συμβεί.

Τα δεδομένα για τις έδρες

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να αποσαφηνιστεί το προσεχές διάστημα είναι τι θα γίνει με τις έδρες που κατέχει το κόμμα αυτή τη στιγμή στην ελληνική Βουλή. Πρόκειται για 12 έδρες τις οποίες δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν οι βουλευτές εφόσον κριθεί παράνομη η συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές.

Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Το εκλογοδικείο θα κληθεί να κάνει έναν αναλογικό διαμοιρασμό αυτών των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στην Βουλή. Ο τρόπος που θα συμβεί αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα.