Οι ευθύνες των αστυνομικών που υπηρετούσαν σε θέσεις – «κλειδιά» το βράδυ της Κυριακής στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχουν μπει στο μικροσκόπιο και της δικαιοσύνης και της ένορκης διοικητικής εξέτασης ανάμεσα σε αυτούς και ο τηλεφωνητής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Οι εικόνες από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, αναδεικνύουν τις παραλείψεις και τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν σε μία ακόμη γυναικοκτονία.

Μετά από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων απομακρύνθηκαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί από το συγκεκριμένο Τμήμα, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Ειδικότερα, πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και υποδιοικητή παράλληλα του Α.Τ, τον οδηγό της επόπτριας και τον 48χρονο – καταδικασμένο – φρουρό, οι οποίοι ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για τις μεταθέσεις τους μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. Ο διοικητής του Α.Τ. και ο αστυνομικός σκοπός που είχε υπηρεσία στο φυλάκιο, μετατίθενται στη Διεύθυνση Μεταφορών ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα. Επίσης, η υποδιοικήτρια-επόπτρια και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης μετατίθενται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ενώ η αξιωματικός υπηρεσίας και ο αστυνόμος-οδηγός μετατίθενται στη Διεύθυνση Μεταγωγών.