Το πρωί της Πέμπτης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε συντετριμμένος περιγράφοντας το τραγικό συμβάν «από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στην μακρά διαδρομή μου» και ο ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να εξαπολύσει νέα πυρά προς τον ίδιο και γενικότερα το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο χαρακτήρισε ανάλγητο, κυνικό και αναποτελεσματικό.

Σε αντιδιαστολή της δήλωσης του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «συγκλονισμένος από την ευκολία με την οποία ο μακροβιότερος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρύβει τις ευθύνες του, έχοντας φέρει την Ελληνική Αστυνομία στα πρόθυρα της διάλυσης και αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος της εγκληματικότητας».

Δήλωσε επίσης «συγκλονισμένος από την ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπόσχονταν την ασφάλεια των πολιτών και με την καταστροφική της πολιτική δεν έχει αφήσει πλέον τίποτα όρθιο».

Τέλος δήλωσε «συγκλονισμένος με την αναλγησία, τον κυνισμό, την αναποτελεσματικότητα και την απόλυτη απαξίωση που επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία και το «επιτελικό» της κράτος».​

«Απορίας άξιον που βρίσκεται στη θέση του»

Αυτή ήταν η δεύτερη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου με τον κ. Χρυσοχοΐδη στον κέντρο του μεγάλου στόχου που αφορά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί εκείνη αμέσως μετά τη διαρροή της συνομιλίας που είχε η στυγερά δολοφονημένη κοπέλα με τον εκπρόσωπο της Άμεσης Δράσης όταν τηλεφώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή περιπολικού προκειμένου να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι της, αλλά της απάντησαν πως το περιπολικό δεν είναι ταξί.

Όπως σημείωναν σχετικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του». Όπως επίσης «είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία».

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η όλη αυτή στάση των στελεχών της Αστυνομίας «αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι «αριθμητικό», αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται».