5 το πρωί: Η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους – Η σύνοδος του ΝΑΤΟ – Οι αλλαγές στη Golden Visa

Ακόμα μια γυναικοκτονία, η 5η για φέτος, συνταράσσει το πανελλήνιο, με την 28χρονη γυναίκα να δολοφονείται από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου το θύμα είχε καταφύγει για βοήθεια.

1

Η 5η γυναικοκτονία του 2024

  • Άγρια δολοφονία: Η είδηση της νέα γυναικοκτονίας προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό. Μια 28χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της. Αυτή είναι 5η γυναικοκτονία μέσα στο 2024, μέσα σε μόλις τρεις μήνες.
  • Πώς έγινε το έγκλημα: Η 28χρονη είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα όταν είδε τον πρώην φίλο της να την περιμένει έξω από το σπίτι της. Εκεί την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό. Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της με περιπολικό. Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στην σκοπιά μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100. Ο 39χρονος, που της είχε στήσει καρτέρι, τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.
  • Διερευνώνται ευθύνες αστυνομικών: Η γυναικοκτονία προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, με τον εισαγγελέα να διατάσσει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, Μάλιστα, ήδη τρέχει ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μη το διαθέσουν για την 28χρονη.
2

Ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες η σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

  • Η συνάντηση: Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο. Στη σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν μείζονα ζητήματα στρατηγικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, ενώ θα πραγματοποιηθεί και χωριστή τελετή σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών για την επέτειο των 75 ετών από τη σύναψη της συμμαχίας.
  • Η ατζέντα: Τα θέματά της ατζέντας περιλαμβάνουν την αποτίμηση και αποτροπή της ρωσικής απειλής, τη σταθερή υποστήριξη της Ουκρανίας (θα συγκληθεί το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας), καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας με τις χώρες του Ινδοειρηνικού (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα).
  • Η διαδοχή: Όσον αφορά τη διαδοχή του σημερινού Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ακλόνητο φαβορί δείχνει να είναι ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει ομοφωνία προς το πρόσωπό του, με την Ουγγαρία και την Τουρκία να φαίνεται πως δεν τον στηρίζουν. Για τη θέση έχει ακουστεί και το όνομα του Ρουμάνου προέδρου, Κλάους Γιοχάνις.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι νέοι όροι για τη χορήγηση της Golden Visa

4

Τουλάχιστον 29 νεκροί από φωτιά στην Κωνσταντινούπολη

  • Τραγωδία στην Πόλη: Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε 16ώροφο κτήριο όπου στεγάζεται νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη. Oι τραυματίες είναι 8 εκ των οποίων οι 7 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
  • Πώς προκλήθηκε η φωτιά: Σύμφωνα με τις Αρχές, η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου Masquerade στον ισόγειο του κτιρίου, το οποίο ήταν κλειστό για το Ραμαζάνι και ανακαινιζόταν. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κλαμπ εγκλωβίστηκαν.
  • Η αντίδραση Ιμάμογλου: «Να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας. Υπάρχουν και πολλοί συμπολίτες μας που είναι τραυματίες. Η έρευνα στο εσωτερικό του κτιρίου συνεχίζεται», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
5

Συνέχεια στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

  • Το ντέρμπι: Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στις 9 μ.μ. στη Λεωφόρο είναι το μεγάλο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής των πλει οφ της Σούπερ Λιγκ. Η Ένωση θέλει ένα μεγάλο διπλό για να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι «πράσινοι» θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου.
  • Ο ΠΑΟΚ: Παράλληλα, ο δεύτερος της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, υποδέχεται στις 7.30 μ.μ. τη Λαμία, στοχεύοντας σε μία επικράτηση, που μπορεί να τον φέρει στην κορυφή, εάν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας.
  • Ο Ολυμπιακός: Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης τον Άρη, θέλοντας τη νίκη που θα το δώσει τη δυνατότητα να προσπεράσει τον τρίτο Παναθηναϊκό και να βρεθεί και πάλι εντός των θέσεων που δίνουν πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr