Με υψηλότερες από κάθε άλλη φορά εγγυοδοσίες αφέθηκαν ελεύθεροι δύο ακόμα κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου και συνδέεται με την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Μετά από πολύωρες απολογίες δύο ακόμα κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελεως αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800 και 900 χιλιάδων ευρώ αντιστοιχα, ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι τώρα συνολικά έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση πέντε κατηγορούμενοι στους οποίους οι επιβληθείσες εγγυοδοσίες φτάνουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να κλείσει ο κύκλος των απολογιών απομένουν άλλοι 18 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ , της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.