Για την τραγωδία των Τεμπών μετά τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται στην διάθεση των αρχών για εξηγήσεις: «Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν, είτε δεν ήμουν βουλευτής, η διαδικασία υπάγεται στο άρθρο 86. Αν υπάρξει κατηγορητήριο να το δούμε και είμαι στη διάθεση όλων των αρχών».

Τόνισε δε ότι «με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες», υπογραμμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για τη διαλεύκανση της τραγωδίας: «να περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του ο ανακριτής και αν ο εισαγγελέας πει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες τότε όπως όλοι οι πολίτες θα σταθώ όρθιος. Ακόμα και αν τώρα παραιτηθώ από την ασυλία μου, δεν σημαίνει ότι θα δικαστώ. Υπάρχει μία διαδικασία. Εάν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν στοιχεία ότι εγώ έχω ποινικές ευθύνες, υπάρχει διαδικασία που πρέπει να κάνουν».

Αναφορικά με την κριτική που του ασκείτε για τυχόν δικές του ευθύνες, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι «έχω πολιτική ευθύνη γι΄ αυτό παραιτήθηκα αμέσως. Όταν φτάσαμε με τον πρωθυπουργό εκεί δεν θέλω να ευχηθώ σε κανέναν να δει αυτές τις σκηνές. Δεν ξέραμε ακόμα τι είχε συμβεί».

Για την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές είπε ότι «δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Στην πολιτική μπήκα στα σαράντα και δεν είναι αυτοσκοπός. Αποφάσισα να πάω στους ψηφοφόρους και να βγάλουν την ετυμηγορία. Ο πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».