Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία συνεχίζεται στη Βουλή, βρίσκεται η εθνική τραγωδία των Τεμπών, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση θα συγκάλυψη.

H δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή είπε στο Mega ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στη σημερινή ομιλία του «να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι τα τέσσερα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) επιχειρούν να εδραιώσουν την κατηγορία τους περί εμπλοκής του πρωθυπουργού και ότι θέλουν ΄΄να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο΄΄.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πει πως όλοι θέλουν δικαιοσύνη και κάνεις δεν εξαιρείται. Επίσης, θα κάνει αυτοκριτική, λέγοντας πως «αφήσαμε έδαφος για τερατώδεις θεωρίες συνομωσίας».

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού θα βρεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως ο πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης για τις δηλώσεις του περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες με τη συνδρομή διεθνών παρατηρητών.

Τέλος, η απάντηση του πρωθυπουργού στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, θα είναι πως δεν υπάρχει κατηγορητήριο και δεν έχει κατατεθεί από κανένα κόμμα».