Μόνο κέρδη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία επί της πρότασης δυσπιστίας και θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά ραγδαίας φθοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκτιμά ότι αυτή η εικόνα που καταγράφηκε στο Κοινοβούλιο θα έχει επίπτωση στις ευρωεκλογές καθώς όπως λέμε η εικόνα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τραγική και αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, στους συγγενείς τους και στη Δημοκρατία. Και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κεντρικά στελέχη, ο Κυρ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης.

Παραμένουν στην ατζέντα τα Τέμπη

Η τραγωδία των Τεμπών θα παραμείνει στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις ευρωεκλογές και θα το αναφέρουν συνεχώς εκτιμώντας πως αυτή θα επιδράσει στην στάση των πολιτών έναντι της ΝΔ.

Ήδη από σήμερα ζεσταίνονται οι μηχανές του κόμματος καθώς ανακοινώθηκαν ποιοι θα είναι υποψήφιοι για τη θέση των ευρωβουλευτών και η τελική λίστα θα κλείσει στις 14 Απριλίου που θα ψηφίσει η βάση του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει το αρχηγικό προνόμιο να τοποθετήσει και πέντε πρόσωπα που δεν θα μπουν στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική με το επιχείρημα ότι θέλουμε να στείλουμε τον Κώστα Καραμανλή φυλακή.

«Ποιος του το είπε αυτό; Στη Δικαιοσύνη θέλουμε να τον παραπέμψουμε. Θεωρεί βέβαιο ο πρωθυπουργός ότι εάν ο κ. Καραμανλής βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης θα πάει φυλακή; Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;», είναι το ερώτημα που θέτουν.

Η άρνηση και η παραδοχή του Πρωθυπουργού

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει ποιος έκανε το μοντάζ της συνομιλίας που δόθηκε στα ΜΜΕ για να θεμελιώσει την πρωθυπουργική ετυμηγορία του ανθρώπινου λάθους. «Στην προσπάθεια του, μάλιστα, να υπερασπιστεί τα θλιβερά επιχειρήματα του έκανε αναφορά στην «κρατική» ΕΡΤ. Την θεωρούσαμε δημόσια τηλεόραση. Ξέρει και εδώ κάτι που δεν ξέρουμε;» είναι το άλλο ερώτημα που θέτουν.

Παράλληλα λένε ότι ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό και θεωρούν πως αυτό συνιστά ντροπή.

«Η όψιμη μάχη του κατά των συμφερόντων θυμίζει δυστυχώς τον πατέρα του, ο οποίος στην πτώση του αποφάσισε να καταγγείλει τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα»» τονίζουν και συμπληρώνουν: «Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Εδώ ξέρουμε και εμείς καλά αυτά που και ο ίδιος ξέρει».