Σε επιφυλακή βρίσκονται αρκετές χώρες μετά το αιματοκύλισμα στη Ρωσία με τους 143 νεκρούς. Χθες (27/3) ο βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κροο δήλωσε ότι η χώρα του «αντιμετωπίζει κινδύνους όσον αφορά την ασφάλεια» όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

«Εδώ υπάρχει μια άλλη διάσταση σε σχέση με την τρομοκρατία. Το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο 3, δεν πάει στο 4 (που σημαίνει ότι περιμένουμε επίθεση) που είναι το υψηλότερο επίπεδο» και αυτό γίνεται για να μην προκληθεί πανικός στους Βέλγους είπε η δημοσιογράφος.

Μιλώντας για την υψηλή επιφυλακή στην οποία είναι οι αστυνομικές Αρχές στο Βέλγιο η δημοσιογράφος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αναφέρθηκε και στα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς το τελευταίο τρίμηνο (2 και 3 μέσα σε μία εβδομάδα) που σχετίζονται με συμμορίες και διακίνηση ναρκωτικών.

«Το 2023 κατασχέθηκαν στην Αμβέρσα 116 τόνοι κοκαΐνης και είναι το λιμάνι και η πρώτη είσοδος κοκαΐνης για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε περιγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος.