Από καρκίνου του παχέος εντέρου φαίνεται πως πάσχει η Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με τον βέλγο δημοσιογράφο Marc Roche που ειδικεύεται στα θέματα της βασιλικής οικογένειας και επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε υστερεκτομή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Gala: «Όλα δείχνουν ότι υποβλήθηκε σε υστερεκτομή και ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου».

Η πριγκίπισσα, σύμφωνα με τον ίδιο, υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία μπορεί να γίνεται στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί η Κέιτ επέλεξε να μιλήσει για την ασθένειά της μέσω ενός βίντεο, ο ίδιος ανέφερε πως: «Η πριγκίπισσα είναι ερασιτέχνης φωτογράφος που έχει εργαστεί στον χώρο της μόδας, οπότε η εικόνα είναι πολύ σημαντική για εκείνη. Προσέχει πάντα την εμφάνισή της, γυμνάζεται συνεχώς και τρώει ελάχιστα. Και όπως έλεγε πάντα η βασίλισσα Ελισάβετ «πρέπει να σε δει κανείς για να σε πιστέψει»».

Ο ίδιος στάθηκε στη σκηνοθεσία του βίντεο και τη λιτή εμφάνιση της πριγκίπισσας λέγοντας με αυτό τον τρόπο ότι η Κέιτ«θέλησε να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στο λαό και ειδικότερα να απευθυνθεί στη νέα γενιά, η οποία δεν στηρίζει τόσο πολύ τη μοναρχία».

Όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία της επιστροφής της στα καθήκοντά της, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι αυτή θα γίνει μόλις η ίδια επανέλθει πλήρως, με πιθανότερο σενάριο κάτι τέτοιο να γίνει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο κατά τις βασιλικές ιπποδρομίες στο Άσκοτ.