Τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλασε, όπως και 36 άλλοι νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επιμένει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανονισμούς, ότι δεν υπάρχει καμία διαταγή που να απαγορεύει νεοσύλλεκτους που δεν έχουν ορκιστεί να παρελάσουν, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Επίσης σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το όπλο του (ένα πολεμικό τυφέκιο G-3), αφού εκπαιδεύτηκε σε αυτό, ήτοι του έμαθαν να το συναρμολογεί, έκανε εικονική βολή (με εξομοιωτή) εν συνεχεία κανονική βολή και τα πήγε καλά.

Οταν έχασε το βήμα του

Κι ας διαμαρτύρονται μερικοί βουλευτές της ΝΔ πως είχε προνομιακή μεταχείριση για να κάνει στην ουσία ένα σόου. Ασε που του έδωσαν μεν όπλο, αλλά αυτό ήταν άσφαιρο, καθότι στις παρελάσεις δεν παρελαύνουν με σφαίρες.

Μόνον που είτε δεν τον εκπαίδευσαν καλά στον βηματισμό, είτε ο ίδιος δεν θέλησε να εκπαιδευτεί αφού φάνηκε πως έχασε μια δυο φορές το βήμα του. Αλλά τι τον νοιάζει, μήπως θα ξανα-παρελάσει στους δρόμους της Θήβας; Μόνον την Παρασκευή θα κάνει μια τυπική παρέλαση για την ορκωμοσία.

Ορκος, πενθήμερη και απολυτήριο

Εν συνεχεία πενθήμερη άδεια και απολυτήριο και καλός πολίτης (αφού προηγουμένως όμως πληρώσει για το υπόλοιπο της θητείας).

Το πρόβλημα, όπως λένε οι γαλάζιοι βουλευτές στον ΒΗΜΑτοδότη, αφού γνωρίζει πλέον να χρησιμοποιεί όπλο και του εμπιστεύτηκαν κοτζάμ G-3 είναι αν θα κάνει και καμμιά σκοπιά; Ή όπως λένε στον στρατό, «δεν βαριέσαι φίλε»;