Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρωσία, μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρακευής (22/3) σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας.

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 20:00 στο κατάμεστο Crocus City Hall -μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας- και άρχισαν να πυροβολούν, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Αναζητούνται οι δράστες

Τουλάχιστον 62 είναι οι νεκροί και 115 οι τραυματίες, ενώ οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν ν’ αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του ΙΚ στο Telegram κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στη βάση τους.

«Στο νοσοκομείο μετά την τρομοκρατική επίθεση διακομίστηκαν 107 άνθρωποι», ανέφερε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, ενώ η INTERPOL δήλωσε έτοιμη να συνδράμει στη διερεύνηση της επίθεσης, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της.

Σε πλάνα, που δημοσιεύει το πρακτορείο TASS από την επόμενη μέρα της επίθεσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο Crocus City Hall, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Λίγο πιο πέρα κάποιοι έχουν αφήσει λίγα λουλούδια και έχουν ανάψει κεριά στη μνήμη των θυμάτων. Όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη και σοκαρισμένη.

Στην πόλη Αναντίρ πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία για να τιμήσουν τους δεκάδες νεκρούς, ενώ πανό που γράφουν «Θρηνούμε» έχουν ανανρτηθεί στις πόλεις Μαγκαντάν και Νοβοσιμπίρσκ, καθώς και στο σταθμό του μετρό Myakinino που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου έγινε η επίθεση.


Δραστηριότητες στη μνήμη των θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης πραγματοποιούνται σε όλη τη Ρωσία. Οι ηλεκτρονικές πινακίδες στους δρόμους δείχνουν ένα αναμμένο κερί σε μαύρο φόντο με την ημερομηνία 22.03.2024.

Την ίδια ώρα, στη Μόσχα πολίτες κατευθύνονται στα νοσοκομεία της πόλης για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι πέντε παιδιά, που έζησαν τον εφιάλτη και συνεχίζουν να παλεύουν για τη ζωή τους.