Ένας άνδρας που ενδέχεται να εμπλέκεται στο μακελειό της Μόσχας συνελήφθη από τις Αρχές, όπως ενημέρωσε το Κρεμλίνο.

Στο σχετικό βίντεο που διέρρευσε το βράδυ της Παρασκευής δύο αστυνομικοί οδηγούν έναν ύποπτο που δεν φαίνεται να προβάλλει αντίσταση σε λευκή κλούβα προκειμένου να μεταφερθεί προς ανάκριση, στο πλαίσιο της έρευνας για το λουτρό αίματος στο Crocus City Hall, βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας. Προτού μάλιστα επιβιβαστεί στο όχημα οι ένστολοι τον στήνουν στη δεξιά πλευρά και τον ψάχνουν εξονυχιστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ηγεσία της αστυνομίας, πρόκειται για έναν εκ των δραστών που άνοιξαν πυρ με οπλοπολυβόλα στο συναυλιακό κέντρο προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον σαράντα ατόμων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό που βρίσκονταν εκεί για την παράσταση των Picnic.

Τι είχε προηγηθεί

Όλα άρχισαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο ισόγειο του Crocus City Hall κι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από την πρώτη στιγμή κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή της επίθεσης.

Μετά τους πυροβολισμούς προκλήθηκε έκρηξη από την οποία έπιασε φωτιά και καταστράφηκε όλη η οροφή του κτηρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι ένοπλοι ήταν «τουλάχιστον πέντε άτομα. Συμπεριφέρονταν σαν εκπαιδευμένοι μαχητές. Καθώς μπήκαν στο κτίριο, σκότωσαν τους φρουρούς και τους ανθρώπους που στέκονταν στις πόρτες. Στη συνέχεια η κύρια είσοδος αποκλείστηκε».

«Οι τρομοκράτες είναι οπλισμένοι με τουφέκια επίθεσης AKM. Ορισμένοι έφεραν φορτία με διάφορα πυρομαχικά. Τουλάχιστον δύο από τους επιτιθέμενους κουβαλούσαν σακίδια πλάτης, που ενδεχομένως περιείχαν βόμβες μολότοφ», πρόσθεσε.

Εξ αρχής έγινε λόγος για τρομοκρατικό χτύπημα. Τουλάχιστον εκατό άτομα απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του συναυλιακού χώρου.