Η σοβαρή περιπέτεια της Κέιτ Μίντλετον με τον καρκίνο έχει αγγίξει όλον τον πλανήτη. Η ανακοίνωση που η ίδια επέλεξε να κάνει μέσω μηνύματος που βιντεοσκοπήθηκε την περασμένη Τετάρτη και δημοσιεύτηκε δύο ημέρες αργότερα από το Παλάτι προκάλεσε κύμα συγκίνησης και ευχών για μια επιτυχημένη θεραπεία.

Μεταξύ όσων εκφράστηκαν με συμπόνοια για την πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

«Ευχόμαστε υγεία και ίαση για την Κέιτ και την οικογένεια, ελπίζοντας πως θα είναι σε θέση να το κάνουν αυτό ιδιωτικά και με ειρήνη», ανέφερε το ζεύγος του δούκα και της δούκισσα του Σάσεξ σε λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Χάρι είχε ταρακουνηθεί ήδη από την ασθένεια του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, τον οποίο και είχε επισκεφθεί πρόσφατα. Μετά την επίσκεψη, είχε δηλώσει ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασαν παρέα στο Λονδίνο, λέγοντας πως θα φροντίσει να τον βλέπει όσο περισσότερο του είναι δυνατόν.

Περήφανος για την Κέιτ ο βασιλιάς Κάρολος

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η αντίδραση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τα δυσάρεστα γεγονότα. Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε «περήφανος για την Κέιτ για το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε» και ότι παραμένει σε «στενή επαφή με την αγαπημένη νύφη του».

«Και οι δύο τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», επισημάνθηκε επίσης από το Παλάτι.