Είχα κι εγώ μαζί με το 77% των ανυποψίαστων Ελλήνων την υποψία πως κάτι συγκαλύπτεται στα Τέμπη.

Δεν μπορεί, αναρωτιόμουν. Πάντα κάποιοι κάτι συγκαλύπτουν. Διαφορετικά θα είχαν μείνει χωρίς δουλειά όλα τα πρωινάδικα και πολλά καφενεία.

Τι λοιπόν καλύφθηκε συγκαλυπτόμενο κι ευτυχώς που το πήραμε χαμπάρι το 77% των Ελλήνων και ο γράφων;

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μάς θύμισε στη Βουλή ότι πρώτος εκείνος και ελάχιστα 24ωρα μετά το δυστύχημα έθεσε το θέμα. Εχει δίκιο, έτσι έγινε.

Ποιο θέμα, όμως; Πως κάτι τρέχει με τα βαγόνια. Στην αρχή νομίσαμε ότι εννοούσε πως «χάθηκαν» κάποια βαγόνια των τρένων που συγκρούστηκαν.

Είναι σίγουρα σοβαρό. Καλά να χάσεις τον Καραμανλή αλλά να χάσεις και τα βαγόνια;

Αποδείχτηκε όμως ότι κακώς ψάχναμε για χαμένα βαγόνια – αν και δεν είναι σαφές πού ακριβώς ψάχνεις ένα βαγόνι που έχει χαθεί…

Διότι τελικά ο πρόεδρος εξήγησε πως τα βαγόνια δεν χάθηκαν αλλά «εξαϋλώθηκαν». Εδώ στην έρευνα μπλέχτηκε (αν και αναρμοδίως…) η ευρωπαία εισαγγελέας.

Πώς εξαϋλώνεται ένα βαγόνι;

Δεν είναι σαφές. Υποψιάζομαι λοιπόν μήπως τελικά αυτό είναι που καλείται να συγκαλύψει η συγκάλυψη. Οχι το βαγόνι αλλά την εξαΰλωση.

Η υποψία δεν μου γεννήθηκε τυχαία αλλά επειδή η ευρωπαία εισαγγελέας δεν έχει πει λέξη έως τώρα για την Αννα-Μισέλ. Παρ’ όλο που η Αννα-Μισέλ είναι ευρωβουλευτής και αμειβόταν από ευρωπαϊκούς πόρους τους οποίους αρμόδια να ερευνά είναι η εισαγγελέας.

Αν όμως είχε ερευνήσει σωστά η εισαγγελέας μπορεί οι Ευρωπαίοι να της έκοβαν εγκαίρως τη μισθοδοσία και τότε δεν θα προσπαθούσε σήμερα να επανεκλεγεί, ούτε θα πήγαινε να ψάχνει τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων.

Είναι αυτό συγκάλυψη ή δεν είναι;

Αλλά κάτι τέτοια κάνει η ευρωπαία εισαγγελέας κι υποψιάζομαι πως ούτε καφέ δεν της έβγαλαν στον Αρειο Πάγο, τον οποίο η ίδια ζήτησε να επισκεφθεί.

Αν δεν κάνω λάθος είναι η μόνη εισαγγελέας της ευρύτερης περιοχής την οποία έχουν αποδοκιμάσει (ρητά ή πιο καλυμμένα) και ο Αρειος Πάγος και ο εκπρόσωπός του και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών και ο πρόεδρός της.

Σε αυτόν τον ρυθμό έχω την υποψία πως οι μόνοι δικαστές που δεν την έχουν ακόμη αποδοκιμάσει είναι οι αθλητικοί δικαστές της ΕΠΟ.

Πράγμα που ίσως φανεί χρήσιμο. Διότι όταν τελειώσει η εισαγγελέας να ερευνά τους ευρωπαϊκούς πόρους μπορούμε να τη βάλουμε να σφυρίξει κανένα ντέρμπι.

Ρουμάνα είναι, κάτι θα ξέρει από μπάλα. Οι καλοί δεν χάνονται.