Υπό νέα πίεση για την τραγωδία στα Τέμπη βρίσκεται ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς βουλευτές της ΝΔ, με δημόσιες δηλώσεις τους, επί της ουσίας, τον «αδειάζουν». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αποστάσεις έλαβε και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στα Τέμπη, είπε πως σε περίπτωση που είχε πολιτική ευθύνη, δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία.

Ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέβαλε αίτημα για προανακριτική επιτροπή κατά του Καραμανλή» Υπογράμμισε ότι «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει ‘’φως’’ στην υπόθεση», επεσήμανε όμως ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον πόνο για δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα».

Ποιοι άλλοι γαλάζιοι βουλευτές τον «αδειάζουν»

Η δήλωση του κ. Φλωρίδη προκάλεσε συζητήσεις καθώς έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις αποστάσεων από τον κ. Καραμανλή που έκαναν οι βουλευτές Φίλιππος Φόρτωμας, Λευτέρης Κτιστάκης και Γιώργος Σταμάτης για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Φόρτωμας (Blue Sky), είπε πως προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κώστα Καραμανλή. «Εάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα», είπε, προκαλώντας αίσθηση.

«Σας το λέω και εγώ, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω, δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς», είπε ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης. Ο κ. Σταμάτης,(Attica) δήλωσε ότι «δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Ο Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica, δήλωσε πως και εκείνος θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήταν στη θέση του Καραμανλή.e