Το Παλάτι «έβγαλε» αγγελία για βοηθό επικοινωνίας, μετά το σάλο που έχει προκύψει με την «εξαφάνιση» της Κέιτ Μίντλετον.

Την αναζήτηση νέου μέλους για το προσωπικό της επικοινωνιακής του ομάδας ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια. Οι βασικές ευθύνες για το ρόλο περιλαμβάνουν την απάντηση σε ερωτήματα που τίθενται μέσα από τα social media, καθώς και η παροχή διοικητικής υποστήριξης.

Από την αγγελία που έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του Παλατιού, διαφαίνεται πως υπάρχει έντονη η επιθυμία για ένα άτομο, το οποίο θα ασχολείται ενεργά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα μπορεί να απαντήσει σε όσα λέγονται για τη βασιλική οικογένεια σε αυτά.

Η περιπέτεια της υγείας της Κέιτ Μίντλετον, καθώς και η «σιγή ιχθύος» από την πλευρά του Στέμματος για το εν λόγω ζήτημα, έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην αξιοπιστία που τρέφουν οι πολίτες για το Παλάτι. Η εύρεση ενός ατόμου που θα μπορεί να διαχειριστεί την κρίση και τα δημοσιεύματα, φέρεται ότι θα μπορέσει να επιλύσει ως ένα βαθμό το πρόβλημα.

Η φαινομενικά συνηθισμένη αγγελία έχει πυροδοτήσει τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας όλων των θεωριών συνωμοσίας και των φημών που «ακούγονται» καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο μισθός και ο σάλος που προέκυψε

«Δε χρειάζονται έναν βοηθό επικοινωνίας, χρειάζονται έναν εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο σε θέματα κρίσης, που μπορεί να μεταφέρει δύσκολα και ευαίσθητα μηνύματα. Και πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερο από αυτό!», έγραψε στο X (πρώην Twitter), η επικοινωνιολόγος Alannah Arrington.

Το ποσό που σχολίασε η σύμβουλος επικοινωνίας είναι 25.642,50 λίρες, το οποίο αντιστοιχεί σε 29.833,25 ευρώ. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να επικρίνουν το Παλάτι λόγω του ύψους του μισθού που δίνει. Τονίζουν δε πως είναι μία εποχή, όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη βασιλική οικογένεια.

Κάποιοι μάλιστα, δε δίστασαν να αστειευτούν, λέγοντας πως θα έκαναν τη συγκεκριμένη δουλειά χωρίς μισθό, προκειμένου να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με την Κέιτ Μίντλετον. Μέχρι τώρα πάνω από 100 άτομα έχουν κάνει αίτηση στο LinkedIn, για το συγκεκριμένο πόστο.

Αρκετοί χρήστες των μέσων, δεν παρέλειψαν επίσης να σχολιάσουν πως η εύρεση ενός ανθρώπου για τη θέση, είναι άκρως απαραίτητη.

«Η αντίδραση στη δουλειά μας είναι πάντα υψηλού προφίλ, και έτσι η φήμη και ο αντίκτυπος θα είναι στην πρώτη γραμμή όλων όσων κάνετε», σημειώνει χαρακτηριστικά και η ίδια η αγγελία.

Υπενθυμίζεται, πως το Ηνωμένο Βασίλειο εισήλθε σε ύφεση τον περασμένο χρόνο. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος. Αν και μέσα στην εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε πως ελπίζει το 2024 να είναι μία χρονιά οικονομικής ανάκαμψης.

Κάποιοι δικαιολόγησαν μάλιστα, το χαμηλό μισθό που δίνεται χρησιμοποιώντας την ακρίβεια ως επιχείρημα. Αν και κάποιοι, από την άλλη πλευρά, συνέχισαν να υποστηρίζουν πως η αμοιβή δεν είναι πολύ μεγάλη, αναλογιζόμενοι «το άγχος που προκαλούν οι δημόσιες σχέσεις».

Αναλυτικά η αμοιβή

Η αμοιβή για μία εβδομάδα εργασίας 37,5 ωρών, είναι εμφανώς μεγαλύτερη από τον τυπικό εθνικό κατώτατο μισθό της Μεγάλης Βρετανίας. Ο κατώτατος μισθός στη χώρα ισοδυναμεί με περίπου 20.300 λίρες ετησίως, δηλαδή 23.611 ευρώ.

Ακόμη, η αγγελία αναφέρει πως υπάρχει ένα «γενναιόδωρο πακέτο παροχών». Το πακέτο, περιλαμβάνει ένα δωρεάν γεύμα στο χώρο του Μπάκιγχαμ και τουλάχιστον 25 με 30 μέρες άδειας ετησίως. Αλλά και 25% έκπτωση στο Royal Collection Trust Shop, το οποίο πουλάει ποικίλα πράγματα, όπως παραδοσιακές μαρμελάδες.

Για ποιον θα δουλεύει ο νέος επικοινωνιακός σύμβουλος

Παρά το γεγονός, πως η εν λόγω αγγελία έχει δημοσιευτεί από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, και όχι από το Ανάκτορο του Κέσινγκτον, όπου κατοικεί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, αφήνει υπόνοιες πως η εργασία πρόκειται να μην είναι αποκλειστικά για το βασιλικό ζεύγος.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση σημειώνει ότι η βασιλική επικοινωνιακή ομάδα προωθεί «το έργο, το ρόλο, τη συνάφεια και την αξία της βασιλικής οικογένειας στο διεθνές ακροατήριο». Ωστόσο, την Πέμπτη, το Παλάτι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη θέση.

Η αγγελία, επίσης εξηγεί πως η θέση εδρεύει στο Λονδίνο, και ειδικότερα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι βασικές ευθύνες της θέσης

Ο σύμβουλος επικοινωνίας οφείλει να βοηθάει ανώτερους συναδέλφους του με τις επικοινωνιακές καμπάνιες. Η διευκόλυνση της «πρόσβασης των μέσων ενημέρωσης σε βασιλικές δεσμεύσεις σε βασιλικές κατοικίες και άλλες τοποθεσίες» και η παροχή «υλικοτεχνικής υποστήριξης στα μέσα ενημέρωσης και της ομάδας των Βασιλικών Επικοινωνιολόγων» είναι επίσης σημαντική υποχρέωση του ατόμου, που θα αναλάβει αυτό το πόστο.

Επιπλέον, αναγράφεται στην αίτηση ότι το νέο μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του Παλατιού, θα συμμετάσχει και σε κρατικές επισκέψεις, εκδηλώσεις, καθώς και σε άλλες βασιλικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, ο ρόλος απαιτεί και μερικά ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας.

Οι άλλες θέσεις εργασίας στο Παλάτι

Η αγγελία στο τέλος αναγράφει, πως όσοι θέλουν να εργαστούν στο Παλάτι, αλλά δε νιώθουν εξοικείωση με τον Τύπο, δε θα πρέπει να απογοητεύονται. Καθώς, η βασιλική οικογένεια αναζητά ακόμη άτομα για άλλους ρόλους, όπως ένα σεφ ζαχαροπλαστικής, αλλά και ένα συντηρητή επίπλων.