Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου με νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που φαίνεται να κινούνταν στην περιοχή.

Ένας αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στο Μεσολόγγι την 1η Φλεβάρη γιατί ξέθαψε σημαντικά αρχαία στα Λυόμενα, περιοχή που έκανε τις βόλτες του πριν και την ημέρα της δολοφονίας ο κατηγορούμενος κρεοπώλης. Ο συλληφθείς φέρεται μάλιστα να ανήκει και στην παρέα των κυνηγών αναφέρει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Παράλληλα νέα πρόσωπα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την δολοφονία, με φερόμενο ως δράστη τον κρεοπώλη. Πιστεύεται ότι η μαρτυρία τους θα καλύψει κάποια κενά στην υπόθεση.

Από την δημοσιογραφική έρευνα προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, για δύο πρόσωπα με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό. Φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα και να έψαχναν παρέα με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Η αστυνομία ελέγχει στην υπόθεση του Μπάμπη τα σενάρια που ακούγονται περί θησαυρού ή αρχαιοκαπηλίας χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει έως τώρα ικανά στοιχεία που να επηρεάζουν την υπόθεση ως προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Τα πρώτα στοιχεία από την εξέταση του γενετικού υλικού στα ρούχα φερόμενου ως δράστη και θύματος δεν έδωσαν κάτι αξιοποιήσιμο. Τα συμπεράσματα στα οποία φαίνεται να καταλήγει η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για το σκηνικό της δολοφονίας είναι τα εξής:

  • Δεν υπήρξε πάλη ή σωματική επαφή
  • Δεν μετακινήθηκε η σωρός
  • Ότι έγινε έγινε εκεί και από έναν δράστη

Γρίφος το κινητό και το όπλο

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων παραμένει το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο κρεοπώλης, με την προσδοκία να δώσει χρήσιμα στοιχεία, όπως άγνωστες επικοινωνίες και το περιεχόμενο των σβησμένων μηνυμάτων του.

Ο κλώνος του τηλεφώνου του άτυχου Μπάμπη που δημιουργήθηκε από την ομάδα ηλεκτρονικών πειστηρίων έδωσε στοιχεία, όχι όμως αυτά που αφορούν στις κρυπτογραφημένες εφαρμογές όπως το VIBER ή το Whats up κάτι που αποκάλυψε το «Τούνελ».

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του Μπάμπη συνεχίζονται με την συνδρομή της ομάδας ανίχνευσης και εντοπισμού ΑNUBIS K9 που διορίστηκαν εκ νέου από την ανακρίτρια καθώς διαθέτουν ειδικό σύγχρονο εξοπλισμό.

Οι νέοι μάρτυρες

Πρόσωπο με πρόσωπο με την ανακρίτρια θα βρεθεί και πάλι ο 50χρονος κατηγορούμενος ο οποίος δεν έχει εξεταστεί μετά την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη Κούτσικου ούτε έχει ερωτηθεί για τον εντοπισμό της καθώς συνέβη αφού η απολογία του είχε ολοκληρωθεί.

Η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων στην ανακρίτρια ζητώντας μεταξύ άλλων να κληθούν για κατάθεση νέα πρόσωπα.

  • Ένα συγγενικό ζευγάρι του κρεοπώλη στο τραπεζικό λογαριασμού του οποίου κατέληξαν χρήματα του άτυχου Μπάμπη
  • Η σύζυγος ενός φίλου του φερόμενου ως δράστη
  • Ένας ιδιοκτήτη χοιροτροφικής μονάδας στο Αγρίνιο που φέρεται να έλαβε μέσω του κρεοπώλη χρήματα του θύματος
  • ένα πρόσωπο στο οποίο ανήκει η κυριότητα του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ του φονικού.