5 το πρωί: Εντάσεις και στη Βουλή για τον Μίχο, οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και οι θρίαμβοι του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Η αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο έφτασε μέχρι τη Βουλή όπου ανέβηκαν οι τόνοι. Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ενώ ο Ολυμπιακός θριάμβευσε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

1

Οργή για την αθωωτική εισήγηση για Μίχο - Εντάσεις και στη Βουλή

  • Εντάσεις στη Βουλή: Σε αντιπαράθεση βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να ανοίγει «πυρ» κάνοντας λόγο για κρίση εμπιστοσύνης προς την ελληνική δικαιοσύνη, αναφερόμενος στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Από την πλευρά του, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε πως η δίκη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
  • Χιλιάδες στους δρόμους: Περίπου 2.000 άτομα ανταποκρίθηκαν χθες, 14/03, στο κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων – Κολωνού, συλλογικοτήτων και οργανώσεων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενώ πάνω από 150 μαθητές, συνομήλικοι και συμμαθητές της 12χρονης πραγματοποίησαν πορεία στα Σεπόλια αποδεικνύοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
  • Αιχμηρή Μπακογιάννη: Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβήτησε ευθέως την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως και αναρωτήθηκε: «12 χρονών συναίνεσεενώ συμπλήρωσε πως «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη».»
2

Ξεκάθαρη πρωτιά της ΝΔ - Οριακά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Το μήνυμα αποδοκιμασίας: Ένα μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση θέλει να στείλει στις Ευρωεκλογές το 42% των ερωτηθέντων νέας δημοσκόπησης της εταιρείας GPO. Την ίδια ώρα , το 35,4% επιθυμεί να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση. Το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.
  • Η εκτίμηση ψήφου: Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων με αναγωγή στα έγκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5%, Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.
  • Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός: Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι 10 στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει Ευρωεκλογών

  • Η παρουσίαση: Τους 10 μεγάλους στόχους για μια νέα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος του, όπου εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την μεγάλη ανατροπή.
  • Η κριτική στον πρωθυπουργό: Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι «πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης για την διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας απέναντι στην νεοφιλελεύθερη δεξιά και Ακροδεξιά»
  • Τα οράματα: «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ενάντια στην αποχή. Υπάρχουν μπροστά μας υπάρχουν δύο οράματα: το άλμα στο αύριο και η επιστροφή στο σκοτάδι του χθες», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στην Ελλάδα θα γενικευθούν και στην Ευρώπη εάν δεν αλλάξει η πορεία».
4

Όπου φύγει... φύγει - Μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων από το Δημόσιο

  • Το ΕΣΥ νοσεί: Κύμα φυγής στο ΕΣΥ, αφού κάθε μήνα μετράει περίπου 300 λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι μαζικές παραιτήσεις οφείλονται στις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, στις χαμηλές αμοιβές, στην εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων και στην έλλειψη κινήτρων, όπως η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και η εξασφάλιση στέγης.
  • Παραίτησεις στην ΟΣΥ: Το βασικό πρόβλημα είναι ότι στους νεοπροσλαμβανόμενους οδηγούς της ΟΣΥ, που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας, δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Από τους 367 οδηγούς που προσελήφθησαν βάσει προκήρυξης του ΑΣΕΠ το 2020, το 25%-30% έχει ήδη αποχωρήσει, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα να καλούνται διαρκώς νέοι επιλαχόντες οι οποίοι πρέπει να εκπαιδευτούν από την αρχή.
  • Μαζική φυγή από τις Ένοπλες Δυνάμεις: Όσον αφορά στις Ενοπλες Δυνάμεις, οι συνδικαλιστικές ενώσεις κάνουν λόγο επίσης για κύμα μαζικής φυγής στελεχών που οδηγεί σε υποστελέχωση ακόμη και νευραλγικών μονάδων των τριών κλάδων. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε παράταση διαγωνισμού πρόσληψης νέων επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) εξαιτίας αδυναμίας πλήρωσης των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί
5

Βραδιά όνειρο για τον Ολυμπιακό

  • Αδιανόητη ανατροπή: Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση ανέτρεψε το εις βάρος του 4-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και επικρατώντας 6-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League. Δύο γκολ πέτυχε ο Ελ Κααμπί και από ένα οι Ποντένσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί.
  • Πήρε το ντέρμπι και βλέπει τετράδα: Η καλή βραδιά είχε φανεί νωρίτερα. Στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός επικράτησε 71-65 του Παναθηναϊκού και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παρουσία του στην τετράδα της Euroleague. Τρομερή εμφάνιση από τον Μόουζες Ράιτ με 19 πόντους.
  • Στους «8» και ο ΠΑΟΚ: Νωρίτερα ο Δικέφαλος έκανε και αυτός σημαντική ανατροπή, επικράτησε 5-1 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες που προκρίθηκαν είναι οι Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Πλζεν, Άστον Βίλα, Μπριζ και Λιλ. Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή (15/03).
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr