Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η ανωτερότητα του Ολυμπιακού και πόσο πολύ αδίκησε τον εαυτό του στον αγώνα του Φαλήρου πριν από μία εβδομάδα. Οι Πειραιώτες μπήκαν με τρομερή αποφασιστικότητα στο παιχνίδι, «κατάπιαν» τους αντιπάλους με την πίεση και έφτασαν στο 0-1 μόλις στο 10ο λεπτό με το γκολ του Ποντένσε.

Το γκολ ήταν που έδωσε κι άλλη ορμή στους Πειραιώτες που ήταν το απόλυτο αφεντικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η Μακάμπι τα είχε χαμένα από την τρομερή αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Μεντιλίμπαρ που βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο και να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 36ο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης έκανε το 0-2 και στις καθυστερήσεις ο Ελ Καμπί συνέχισε να «πυροβολεί» διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό 0-3! Δεν είναι μόνο το τρία γκολ που πέτυχαν οι Πειραιώτες στο πρώτο μέρος σοκάροντας τη Μακάμπι, είναι η συνολική, εντυπωσιακή, εμφάνιση που πραγματοποίησαν και η χαμένη ευκαιρία να «καθαρίσουν» την πρόκριση.

Γκολ μαγεία του Ελ Καμπί

Κι αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν η ισραηλινή ομάδα βρήκε το γκολ, στο 57ο λεπτό, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζάχαβι, παίρνοντας το οξυγόνο που ήθελε. Το 1-3 ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα κι ο Ολυμπιακός απέδειξε λίγο αργότερα πόσο ανώτερη ομάδα είναι και το απέδειξε με εκπληκτικό τρόπο. Στο 65ο λεπτό ο Ελ Καμπί σημείωσε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ για το 1-4, που το βλέπεις ξανά και ξανά και ξανά και δεν το χορταίνεις, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ψαλιδάκι θυμίζοντας Αλέκο Αλεξανδρή!

Μπορεί ο ρυθμός, με την πάροδο του χρόνου, να έπεσε -λογικό αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να συνεχίσουν με τον ίδια απίστευτη ένταση- το μομέντουμ ήταν υπέρ της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν απειλές στην άμυνά του, αντίθετα αυτός ήταν που προσπαθούσε να βρει τους κενούς χώρους για να «χτυπήσει» και με πέμπτο γκολ.

Ο Μεντιλίμπαρ, από την πλευρά του, δεν άφησε το ματς στη μοίρα του και με τις αλλαγές έδειξε πως δεν θέλει να πάει στην παράταση, αλλά να το φέρει ολοκληρωτικά τούμπα στην κανονική του διάρκεια (η πρώτη αλλαγή ήταν ο Γιόβετιτς στη θέση του Ορτέγκα).

Θα μπορούσε να το καταφέρει αν ο Γιόβετιτς ήταν εύστοχος στο πλασέ μετά την εκπληκτική πάσα του νεοεισελθόντα Ελ Αραμπί, λίγο πριν από το φινάλε. Αυτό που δεν κατάφερε ο Γιόβετιτς το έκανε στην παράταση και συγκεκριμένα στο 93′, για το εντυπωσιακό 1-5! Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στον Γιόβετιτς , ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 5-1 του Ολυμπιακού που σήμανε και σκορ πρόκρισης!

Τελείωσε τη δουλειά στην παράταση

Στο 103′ ήρθε το κερασάκι στην τούρτα από τον παίκτη που μπήκε ως αλλαγή κι έδωσε την απαραίτητη ώθηση όταν ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στην επίθεση. Ο Ελ Αραμπί, περί ου ο λόγος, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-6 μετά την πάσα «πάρε-βάλε» του Μασούρα που έκανε εκπληκτική ενέργεια κι έδωσε έτοιμο γκολ στον φορ του θρύλου.

Με το 1-6 υπέρ του από το πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός το μόνο που χρειαζόταν ήταν διαχείριση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Δεν γινόταν να χάσει την πρόκριση μετά από τέτοια εμφάνιση, θα ήταν άδικο να μείνει εκτός οκτάδας μετά από αυτό το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε στη Σερβία «καταπίνοντας» την ανήμπορη να αντιδράσει Μακάμπι.

Σε κανένα σημείο οι Πειραιώτες δεν άφησαν τη Μακάμπι να πιστέψει ότι μπορεί να καταφέρει κάτι και κράτησαν με άνεση το εντυπωσιακό και θρυλικό 1-6 πανηγυρίζοντας μία επική πρόκριση για τους «8» και πλέον περιμένουν την Παρασκευή να μάθουν τον επόμενο αντίπαλο, αλλά και το μονοπάτι μέχρι τον τελικό του Conference League.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, φαν Όβερεεμ, Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον, Ζαχάβι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.