Πρόταση που «κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης» με συνέπεια να προκαλούνται «δικαιολογημένα ερωτήματα» χαρακτήρισε η Νέα Αριστερά την εισήγηση της εισαγγελέα να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος, για το αδίκημα της μαστροπείας.

Όπως υπογραμμίστηκε αρχικά «παρακολουθούμε κι εμείς όπως όλη η κοινωνία με μεγάλη προσοχή την δυσώδη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό. Μια υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι».

Γι’ αυτό και κατά η Νέα Αριστερά «οι πολίτες απαιτούν το αυτονόητο. Δικαιοσύνη και δικαίωση για ένα ανήλικο κορίτσι που βίωσε ένα ανείπωτο μαρτύριο διαρκείας. Μαρτύριο που συνεχίζει να βιώνει ψυχικά όλο αυτό τον καιρό».

«Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου» συνέχισαν από το νεοπαγές κόμμα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε ωστόσο να μην σχολιάσουμε ότι η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης. Τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό».

«Παρακολουθούμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βάρος του εγκλήματος τους όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου.
Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, την στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της» κατέληξαν.