Η πρώτη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο στο πλαίσιο του ελληνικού metoo, με κατηγορούμενο έναν 40χρονο ιστιοπλό για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του, δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας , με τη διαδικασία να ξεκινά κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της κοπέλας.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ κατά πλειοψηφία είχε κριθεί αθώος για το αδίκημα του βιασμού της νεαρής αθλήτριας.

Η κοπέλα λίγο μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είχε διατυπώσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου είχε με τη σειρά της καταγγείλει στη δικαιοσύνη ότι ο κατηγορούμενος την κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 12 ετών ενώ ήταν ο προπονητής της.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας υπέβαλλαν το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της νεαρής γυναίκας, με την υπεράσπιση όμως του κατηγορούμενου ιστιοπλόου να αντιτάσσεται στο αίτημα αυτό.

Το ντοκιμαντέρ

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε η υπεράσπιση η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά της δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση. Ακόμη όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η νεαρή Αμαλία εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεσή της και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.

Η ίδια η κοπέλα κλήθηκε μάλιστα από την πρόεδρο του δικαστηρίου να τοποθετηθεί σχετικά με αυτό το ντοκιμαντέρ.

Πρόεδρος: Πείτε μας για ατό το ντοκιμαντέρ….

Αμαλία: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ ούτε στα κανάλια.

Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ

Αμαλία: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα

Τελικά, έπειτα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο αποφάσισε η καταγγέλλουσα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών χωρίς δηλαδή τη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.