Συνεχίζεται ο πόλεμος της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη. Πυρά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν την Τρίτη, τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μητσοτάκης: Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει

Κατά τη σημερινή του συνέντευξη (Σκάι) ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις δραστηριότητες με τα αστακοκάραβα. «Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάκτυλο. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για κράτος δικαίου όταν έχουν βγει ο κ. Κοντονής και ο κ. Τσίπρας…».

Μαρινάκης: Να απαντήσει που είναι μέτοχος

Τη σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε «να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα αυτό δεν το ανακίνησε η κυβέρνηση. Ξεκίνησε από σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που του θέτει η δικαιοσύνη. Δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν απαντά στα ερωτήματα που τίθενται. «Δεν απαντάει. Απάντησε αν είναι νόμιμα τα λεφτά που έχει βγάλει στην Αμερική. Εμείς δεν ρωτήσαμε αυτά. Δεν κάνουμε τους δικαστές και τους εισαγγελείς όπως έκανε το κόμμα του. Αν δεν θέλει να απαντήσει ας μην απαντήσει αλλά να μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης επετέθη στον κ. Κασσελάκη για τις δηλώσεις που αφορούσαν off shore του Πρωθυπουργού. «Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία που αυτός δεν είναι».

Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα και τη συμμετοχή του σε εταιρείες του εξωτερικού, ενώ είναι πρόεδρος κόμματος. «Όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύω ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Στο Πόθεν Έσχες φαίνονται τα πάντα», ανέφερε για το θέμα ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αφελής παρατηρητής ο Μητσοτάκης

«Ως απλός παρατηρητής των γεγονότων που με αφέλεια παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός. Δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της ΝΔ που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Απλώς περιορίστηκε να σχολιάσει πως και ο ίδιος θέλει να μάθει την αλήθεια. Στην πραγματικότητα σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική.» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «άφησε ακάλυπτη την υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως σε σχέση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού». Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από την κ. Ασημακοπούλου και από το ίδιο το υπουργείο. « Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί έπειτα από αυτήν την παραδοχή να εμπιστεύεται την υπουργό του;», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Ταφόπλακα στο επίδομα Πάσχα

Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης «έβαλε «ταφόπλακα» στην προοπτική να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα αν και νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κύμα της ακρίβειας».

«Κι αν όντως πιστεύει πως η λύση είναι τα 780 ευρώ, στα οποία βρίσκεται σήμερα ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 800, τότε αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.