Το κόκκινο χαλί έχει στρωθεί από την περασμένη Τετάρτη και ο περίγυρος χώρος των σημείων αφίξεων των υποψηφίων και όλων των καλεσμένων στη Hollywood Boulevard, έχει μεταμορφωθεί. Το Dolby Theater όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η απονομή των βραβείων Όσκαρ δεν φημίζεται για την τοποθεσία του – ένα θέατρο σε ένα συνηθισμένο Mall στο Χόλιγουντ είναι εξάλλου – το γκλάμουρ όμως είναι επιβεβλημένο, οπότε μπορούμε να πάρουμε με κάθε μεγαλοπρέπεια μια γεύση τόσο από τις προετοιμασίες των χώρων όσο και από το πεντανόστιμο και πανάκριβο μενού της δεξίωσης που έπεται την απονομής στο Governors Ball. Η εξτραβαγκάντζα της βραδιάς δεν είναι άλλη από τα 5.000 σοκολατένια Oscar με επίστρωση βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων που προσφέρει ο βετεράνος σεφ Wolfgang Puck – φέτος για 30η φορά στην καριέρα του –  με την ομάδα του.

Ο Wolfgang Puck και η ομάδα του.

Στη σπουδαιότερη γιορτή του Χόλιγουντ, η δεξίωση που πραγματοποιείται στο Governors Ball ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες της ετήσιας τελετής, καθώς ο Wolfgang Puck και οι συνεργάτες του catering που διαθέτει, ετοιμάζουν δείπνο για 1.500 καλεσμένους. Όλα μαγειρεύονται την τελευταία στιγμή για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο σεφ εκτιμά ότι αυτή τη χρονιά θα παραδώσει το 150.000ό σοκολατένιο Όσκαρ της καριέρας του. Και φυσικά, υπάρχει κάτι για όλους, είτε είναι σκληροπυρηνικοί vegan είτε αφοσιωμένοι κρεατοφάγοι.

Χρυσός 24 καρατίων και στον σοκολατένιο θείο Όσκαρ για τη δεξίωση στο Governors Ball.

Κλασικές και αναμενόμενες συνταγές πάντα υπάρχουν και σερβίρονται για να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα, όπως τα μακαρόνια με τρούφα, οι πίτσες σε ξυλόφουρνο και η περσινή επιτυχία το φορητό χωνάκι με fish and chips.

Το νέο πολυτελές ιταλικό εστιατόριο του Puck στο Λας Βέγκας, το Italian Carama, θα σερβίρει ριζότο με άγρια μανιτάρια και μαύρη τρούφα μαζί με μοσχαρίσιο ραγού, vegan και vegetarian μίνι λαζάνια. Στον θεματικό μπουφέ Chinois on Main, θα υπάρχει πάπια και σόγια σε στυλ Chinois Peking, παϊδάκια αρνιού στη σχάρα μαριναρισμένα με μέλι και τζίντζερ και βινεγκρέτ κόλιανδρου.

Πούρα, Governors Ball

Η επιλογή των γλυκών είναι σημαντική. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα πολυτελή Oreo (με καραμέλα γάλακτος και φουντούκι), γλυφιτζούρια Όσκαρ και Όσκαρ σοκολάτας 24 καρατίων με χρυσόσκονη (5.000 παρασκευάζονται για τη νύχτα). Τα πούρα σοκολάτας με «στάχτη» εμπλουτισμένα με Grand Marnier απογειώνουν τον μπουφέ στο επιδόρπιο.

GOVERNORS BALL

Το ευρηματικό μενού συμπληρώνουν τα επώνυμα κοκτέιλ από την τεκίλα Don Julio και ένα μπαρ με Don Julio 1942. Οι επιλογές κόκκινων και λευκών κρασιών προέρχονται από τα περίφημα κτήματα Clarendelle & Domaine Clarence Dillon Bordeaux της Γαλλίας. Η ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval προσφέρεται σε όσους είναι έτοιμοι να το γιορτάσουν με ένα αφρώδες ρόφημα.

Για δεύτερη χρονιά, ένα περιστρεφόμενο Όσκαρ θα είναι στο κέντρο του Dolby Ballroom που περιλαμβάνει έργα τέχνης από τους υποψηφίους για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Το σημείο όπου οι νικητές μπορούν να χαράξουν το Oscar τους επιστρέφει στην αίθουσα, με πολλαπλές οθόνες που θα μεταδίδουν σε ζωντανή ροή τη διαδικασία χάραξης.

Το γκλάμουρ θα φωτίσει τη Λεωφόρο του Χόλιγουντ για 96η χρόνια.

Η τηλεοπτική μετάδοση της λαμπερής τελετής των 96ων βραβείων Όσκαρ με οικοδεσπότη τον Jimmy Kimmel, ξεκινάει στις 02.00 ώρα Ελλάδος, ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024.