Λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν από την 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον λόγω κυρίως των υποψηφιοτήτων που έχει συγκεντρώσει το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου. Πέρα όμως από τα 11 βραβεία που διεκδικεί η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, ο συνολικός αριθμός των οσκαρικών κατηγοριών ανέρχεται σε είκοσι τρεις και πολλοί από τους παρευρισκόμενους στο Dolby Theater φιλοδοξούν να επιστρέψουν στο σπίτι με περισσότερα από ένα.

Είκοσι τρεις κατηγορίες, επομένως αυτός θα είναι και ο αριθμός των αγαλματιδίων που θα δοθούν επί σκηνής στη διάρκεια της τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Και μπορεί η εικόνα ενός ηθοποιού που κρατά το βραβείο στα χέρια του και βγάζει ένα σύντομο λόγο μέχρι να τον «σκεπάσει» η μουσική της ορχήστρας, ωστόσο λίγα είναι γνωστά για το ίδιο το χρυσό αγαλματίδιο.

Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στον πιο παραγνωρισμένο πρωταγωνιστή των μεγαλύτερης βραδιάς της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Πόσο κοστίζει

Είναι φτιαγμένο από χρυσάφι 24 καρατίων και το κόστος του ανέρχεται σε τουλάχιστον 629 δολάρια.

Πόσο ζυγίζει

Ζυγίζει σχεδόν 4 κιλά και το ύψος του είναι περίπου 35 εκ..

Ακριβότερο το κόκκινο χαλί

Το κόστος μπορεί να φαίνεται μεγάλο, όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε εκείνο για το κόκκινο χαλί – 30.000 δολάρια περίπου και για την τοποθέτησή του απαιτούνται περισσότερες από 600 ώρες.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή για να μάθουμε αν ο Γιώργος Λάνθιμος θα το πατήσει, μετά το τέλος της τελετής, κρατώντας ένα ή περισσότερα αγαλματίδια.