Η ταινία «Ανατομία μιας Πτώσης» (Anatomie d’une chute) σε σκηνοθεσία Ζιστίν Τριέ και σενάριο δικό της και του Άρθουρ Χαράρι διαγράφει τη δική της επιτυχημένη πορεία. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2023 στις 21 Μαΐου του 2023, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα. Ακολούθησε η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου και η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας αλλά και πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ.

«Η Σάντρα Βόιτερ (Σάντρα Χούλερ), κεντρικό πρόσωπο της «Ανατομίας μιας πτώσης». Επιτυχημένη, νέα σχετικά συγγραφέας και μητέρα ενός ασθεικού παιδιού η Βόιτερ θα καθίσει στο εδώλιο της κατηγορουμένης όταν η σορός του συζύγου της, βρεθεί στον εξωτερικό χώρο της απομονωμένης στα χιόνι έπαυλής τους. Η συγγραφέας ήταν μέσα στο σπίτι όταν έγινε το κακό, μάρτυρες δεν υπάρχουν, οπότε θα θεωρηθεί βασική ύποπτος για δολοφονία και θα της ασκηθεί κατηγορητήριο.

Ετσι αρχίζει η σχολαστική διαδικασία της δίκης, μέσω της οποίας, όμως, η ίδια η ανεύρεση της αλήθειας, το αν είναι πράγματι ένοχη ή όχι η Σάντρα Βόιτερ.
Το γεγονός ότι κάποτε έγινε ένας καυγάς ανάμεσα στην κατηγορούμενη και το θύμα στρέφεται εναντίον της αλλά το σωστό ερώτημα, λέει η Τριέ (μέσω της ηρωίδας της) είναι »πώς είναι δυνατόν να κρίνει κανείς μια ολόκληρη ζωή μέσα από ένα δεκάλεπτο έντασης;»», γράφει ο Γιάννης Ζουμπουλάκης στο ΒΗΜΑ.

Ο γιος της οικογένειας, ο Ντάνιελ, βγάζει τον σκύλο βόλτα. Όταν οι γονείς του τσακώνονται εκείνος βγαίνει με τον Snoop για περίπατο. Επιστρέφοντας βρίσκει το πτώμα του πατέρα του στο χιόνι. Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε ερωτήματα και αμφιβολίες, έρχεται η πλατφόρμα Airbnb να σε ενημερώσει πως μπορείς να ταξιδέψεις αλλά και να μείνεις στο σαλέ της οικογένειας.

Διαθέσιμο για ενοικίαση έναντι 90 ευρώ τη βραδιά και με βαθμολογία 4,97. Στο Villarembert της Γαλλίας βρίσκεται και είναι η ιδανική επιλογή αν θέλεις την (απόλυτη) ησυχία σου καθώς Wi-Fi δεν θα βρεις ούτε για δείγμα.

Το κατάλυμα είναι μέρος μιας παλιάς ανακαινισμένης αγροικίας με έντονη γοητεία», αναφέρει η καταχώριση. Το σαλέ περιλαμβάνει στην πραγματικότητα δύο κατοικίες, στη μία εκ των οποίων ζει η Pascaline, η οικοδέσποινα.

Ο ενοικιαζόμενος χώρος, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερις επισκέπτες βρίσκεται «κοντά σε θέρετρα και μονοπάτια πεζοπορίας». Είναι ένα διώροφο διαμέρισμα που περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Σε περίπτωση που βρεθείτε εκεί, μεγάλη προσοχή στα παράθυρα.