Σφοδρή είναι η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση με φόντο τόσο τις υποκλοπές, όσο και το συμβάν με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Πιστεύω τη θέση της Ασημακοπούλου»

«Το μεν ΥΠΕΣ κάνει έρευνα για να δει γενικώς αν οι λίστες που έχει πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας. Πρέπει να αποσυνδέσουμε την επιστολική ψήφο με τις λίστες που υπάρχουν οι εκλογικοί. Η κα Ασημακοπούλου δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχει δεν προέρχονται από λίστες του ΥΠΕΣ», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

«Έχει δηλώσει ότι τα στοιχεία τα έχει συλλέξει στη διάρκεια που ήταν ευρωβουλευτής. Δε λέει πουθενά ότι ζήτησε στοιχεία, το ΥΠΕΣ δε δίνει στοιχεία, μπορεί να δώσει εκλογικούς καταλόγους, όχι τηλέφωνο επικοινωνίας και mail».

«Πιστεύω τη θέση της κα Ασημακοπούλου ότι τα έχει συλλέξει με τρόπο νόμιμο. Το ΥΠΕΣ ξεκάθαρα έχει πει ότι δεν έχει δώσει λίστες», συμπληρώνει.

Σχετικά με τις υποκλοπές και το Predator είπε: «Μου έχει έρθει χαρτί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ασκώ τα δικαιώματά μου ως άτομο που είχα πέσει σε έλεγχο παράνομης παρακολούθησης από το Predator. Αν με καλέσουν θα ασκήσω όλα τα δικαιώματά μου».

«Οι υποθέσεις που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, δεν έχει καμία δυνατότητα η κυβέρνηση να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει τον τρόπο που θα γίνει. Η υπόθεση του Predator βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Αν με καλέσουν προφανώς θα ασκήσω όλα τα δικαιώματά μου», συμπληρώνει.

Όπως τονίζει ο ίδιος σχετικά με την έρευνα των ΗΠΑ: «Έξω ελέγχεται ένα τελείως διαφορετικό πράγμα που συνδέεται με το υπουργείο Οικονομικών και έχει σημασία για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική. Εδώ έχουμε υπόθεση άπαξ που επελήφθη η Δικαιοσύνη, αυτομάτως κινείται με τις διαδικασίες και όλο αυτό το κομμάτι. Το κάθε κράτος έχει τις δικές του διαδικασίες».

«Δεν ξέρω ποια εκδοχή να πιστέψουμε»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σχετικά με την κα Ασημακοπούλου είπε στο MEGA: «Δεν ξέρω ποια ακριβώς από τις εκδοχές της κα Ασημακοπούλου πρέπει να πιστέψουμε. Ή υπάρχει κάποια υπόγεια διαδρομή ανάμεσα σε ΥΠΕΣ και το γραφείο της κα Ασημακοπούλου ή μιλάμε για ένα απόλυτα διάτρητο σύστημα που διαχέονται προσωπικά δεδομένα πολιτών. (…) Μιλάμε για mail που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δεν τα είχαν πριν, τα δημιούργησαν για να συμμετέχουν στις εκλογές, άρα προφανώς δεν είχαν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια».

Και συνέχισε: «Μήπως όλες αυτές οι ενστάσεις που είχαμε για το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήταν έγκυρες; Μιλάμε για ένα σκάνδαλο που απειλεί την ίδια την ψηφοφορία».

Για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη

Αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και την εξωχώρια εταιρεία για την οποία ελέγχεται ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε:

«Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι την στιγμή που ξεσπά ένα τεράστιο σκάνδαλο που αγγίζει την ουσία της δημοκρατίας και την ψήφο και της συγκάλυψης που επιχειρείται στο έγκλημα των Τεμπών (…) να κινείται η Δικαιοσύνη με ταχύτητα και προθυμία για μια μη σκοπούμενη παράλειψη, ενδεχόμενη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που είναι γνωστό ότι είναι επιχειρηματίας».

«Τώρα που έχει ενημέρωση θα τη μεταβιβάσει άμεσα και ας έρθουν οι εισαγγελείς να ελέγξουν. Αφού ενημερώθηκε ότι πρέπει να μεταβιβαστεί, θα μεταβιβαστεί».

«Πολύ σοβαρό το θέμα Ασημακοπούλου»

«Το θέμα της Ασημακοπούλου είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η κα Ασημακοπούλου απαντάει τη Δευτέρα, η κα Κεραμέως μίλησε χθες μετά από 4 μέρες. Είναι εμφανές ότι υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων για προσωπικό σκοπό και στόχο, δήλωσε στο MEGA ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Μιχάλης Κατρίνης για το θέμα της κυρίας Ασημακοπούλου.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των Υποκλοπών ο κ. Κατρίνης δήλωσε: «Στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ αρνείται να καλέσει τους υπεύθυνους των εταιριών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη. Έρχεται μια καταδικαστική απόφαση από τις ΗΠΑ που δείχνει ότι υπάρχει μια σκοτεινή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις τις οποίες η κυβέρνηση κατάφερε να συσκοτίσει και να είναι υπόλογη για αυτό».

«Παγκόσμια πρωτοτυπία το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

«Δεν είναι κακό να γίνονται ζωντανές και ανοικτές διαδικασίες, είμαστε δημοκρατικό κόμμα και έχουμε μάθει να συζητάμε αναλυτικά. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη σε σχέση με το νομοσχέδιο, λεμέ «ναι» στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά αλλά μετά από συνταγματική αναθεώρηση. Καμία σχέση αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ με αυτό το οποίο φέρνει σήμερα η κυβέρνηση προς ψήφιση το οποίο είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία μη κερδοσκοπικά παραρτήματα κερδοσκοπικών funds».

«Να ανοίξει η συζήτηση με τους σωστούς όρους»

«Υπήρχαν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά υπάρχει μια ξεκάθαρη θέση, θέλει να ανοίξει αυτή η συζήτηση αλλά με τους σωστούς όρους. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, την έχουμε καταθέσει και πάνω σε αυτήν θα κινηθούμε».

Οι τρεις βουλευτές αναφέρθηκαν και στα «αντίποινα» της Εκκλησίας απέναντι στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την ψήφιση της επέκτασης του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια.