Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ που ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση στην αίθουσα 111 της Βουλής και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Κατά τη συνεδρίαση, δύο από τους βουλευτές, που στις δημόσιες τοποθετήσεις το προηγούμενο διάστημα έδειξαν να διαφωνούν με την στάση του κόμματος, αντέδρασαν όταν πήραν τον λόγο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η Νάντια Γιαννακοπούλου έθεσε θέμα θεσμικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στην Κ.Ο. Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η Κ.Ο. συνεδριάζει με μεγάλη καθυστέρηση και πως πρέπει να λειτουργεί πιο συντονισμένα με το κόμμα και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Ενώ η ίδια φέρεται να είπε «έχω συγκεκριμένες απόψεις που δεν αλλάζουν».

 Την ίδια στιγμή και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που δεν έχει διερευνήσει ποια θα είναι η στάση του κατά την ψηφοφορία, φέρεται να είπε πως «η Νέα Δημοκρατία ήθελε να μην ψηφίσει το ΠαΣοΚ τα νομοσχέδια για επιστολική ψήφο και μη κρατικά ΑΕΙ και στο ν/σ για τα ομόφυλα ήθελε να τα ψηφίσουμε μαζί και το πέτυχε».

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόσθεσε πως «ο κόσμος δεν κατανόησε τις θέσεις μας και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση». Επιπρόσθετα άφησε αιχμές και για την επιτροπή Παιδείας που σχηματίστηκε με επικεφαλής τον Στέφανο Παραστατίδη καθώς όπως είπε δεν εκλήθη ποτέ να πει την άποψη του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν αναμένονται άλλες αντιδράσεις, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές δείχνουν να συντάσσονται, έως αυτή την ώρα, με την κομματική γραμμή. Ενώ στο τραπέζι παραμένει το ερώτημα για το αν θα μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας που θα αφορά κυρίως τους συγκεκριμένους δύο βουλευτές που διαφωνούν.

«Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι διαχρονική προγραμματική θέση του ΠαΣοΚ είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16.

«Εχουμε ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων όσο και για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε ένα fund και ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να ιδρύσουν ένα παράρτημα επί της ουσίας κερδοσκοπικό στη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν ευρωπαϊκή εξαίρεση και ο κ. Μητσοτάκης μας καθιστά εκ νέου εξαίρεση, καθώς θα επιτρέπεται η ίδρυση κερδοσκοπικών ξένων παραρτημάτων αλλά όχι ελληνικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν, και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές ξεκαθάρισε προς τους βουλευτές ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία.