Συνεχίζεται η άφιξη στη χώρα μας των ελικοπτέρων που θεωρούνται οι «φονιάδες» των υποβρυχίων. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, την Τετάρτη έρχεται με ένα γιγαντιαίο C-117 της USAF και το τρίτο από τα επτά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου Romeo ΜH 60.

Ήδη τα πρώτα δύο Romeo βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (όπου συναρμολογούνται). Πρόκειται για τους «φονιάδες των υποβρυχίων», όπως τα αποκαλούν, αφού διαθέτουν αισθητήρες ηλεκτρονικού πολέμου, πανίσχυρο ραντάρ, τορπίλες κατά πλοίων, πυραύλους επιφανείας αλλά και πανίσχυρα πολυβόλα.

Πληροφορίες χρήσιμες για τα drones Bayraktar

Όπως πρώτοι διαβάσατε στον ΒΗΜΑτοδότη την Κυριακή από αυτή τη στήλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στην Αρμενία και πέραν των καλών σχέσεων που έχει η χώρα μας με τους Αρμένιους, ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα drones: «Θα ήθελα να θυμίσω», είπε, «ότι ο αρμενικός στρατός και το αρμενικό αμυντικό σύστημα έχει υποστεί επίθεση από ένα στρατό ο οποίος χρησιμοποιεί drones και ιδιαιτέρως drones Bayraktar. Οι στενές σχέσεις, λοιπόν, μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για μας. Μπορούν να προσφέρουν την μεταφορά τεχνογνωσίας Άμυνας απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο υφίσταται και το οποίο θα θέλαμε να γνωρίζουμε με επάρκεια».

Από την άλλη, όπως είπε ο κ. Δένδιας υπάρχει ένα μεγάλο έδαφος συνεργασίας για το οικοσύστημα αμυντικής βιομηχανίας, «το οποίο», όπως είπε, «εισηγήθηκα στο Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και λίγες μέρες και το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Γενικά, η αρμενική πλευρά έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την μεταρρύθμιση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τη μεταρρύθμιση που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους».