Σύμπραξη εκδίκησης: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι συλληφθέντες

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι συλληφθέντες οδηγούνται στις φυλακές, ακόμα τέσσερις βρίσκονται έγκλειστοι στη φυλακή

Σύμπραξη εκδίκησης: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι συλληφθέντες

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι συλληφθέντες οδηγούνται στις φυλακές, ακόμα τέσσερις βρίσκονται έγκλειστοι στη φυλακή

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που φέρονται να είναι υπόλογοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι και η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς και η τοποθέτηση βόμβας σε τραπεζικό υποκατάστημα των Πετραλώνων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία και καθοριστική για την εξάρθρωση της οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης, ενέργεια, ήταν η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου σε δικαστική λειτουργό στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, σύμφωνα με την δικογραφία, είχε κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, καταδικασμένος για σωρεία ληστειών. Εμπλοκή στην υπόθεση, σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν και δύο πρόσωπα προερχόμενα από τις ένοπλες δυνάμεις, στους οποίους αποδίδεται πως προμήθευαν την οργάνωση με εκρηκτικές ύλες.

Σε βάρος των 10 κατηγορουμένων το κατηγορητήριο κατά περίπτωση αφορά τα αδικήματα κακουργηματικού βαθμού της:

  • Διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης
  • Τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας
  • Τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ΄εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα
  • Τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών
  • Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και
  • Τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Επίσης η δίωξη αφορά και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αντιτρομοκρατική, ο 36χρονος ηγετικό στέλεχος μαζί με ποινικούς φέρεται να σχεδίαζε μέσα από τη φυλακή τις τρομοκρατικές ενέργειες και στη συνέχεια να έδινε εντολές σε άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για την εκτέλεση αυτών των πράξεων.

Τι υποστήριξαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 6 κατηγορούμενους, οι τέσσερις αρνήθηκαν το σε βάρος τους βαρύ  κατηγορητήριο που περιλαμβάνει – κατά περίπτωση – έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα , ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr