Χθες (28/2) λίγο πριν τις 14:00, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που έγιναν στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών, οι συγκεντρωμένοι έγραψαν τα ονόματά τους με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το βράδυ όμως τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων πήγαν στο σημείο και καθάρισαν τον δρόμο από τις μπογιές. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική μετά από πορείες και όχι κάτι που έγινε αποκλειστικά χθες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο» είπε στο Mega.

Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβήσουμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία. Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς», τόνισε η κ. Μπέη.

Η δήλωση της αντιδημάρχου για το συμβάν

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».