Καυστικά σχολιάζει η Κυβέρνηση τα όσα έγινα τις τελευταίες τέσσερις μέρες στο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος.

Ειδικότερα, κυβερνητικά στελέχη αποφεύγοντας να σχολιάσουν με λεπτομέρειες τις εσωκομματικές εξελίξεις της Κουμουνδούρου, αναρωτιούνται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διαχειριστεί μια σύνθετη κρίση, όπως αυτές που αντιμετώπισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία, την στιγμή που δεν μπορούν να υλοποιήσουν ένα Συνέδριο.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θεωρούν υπαίτιο τον Αλέξη Τσίπρα, με την κατηφόρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει ξεκινήσει με την ήττα του στις εθνικές εκλογές και όχι από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε τα ηνία ο κ. Κασσελάκης.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στη γραμμή που ακολουθεί τόσο καιρό, αποφεύγοντας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων την ευθεία αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Με το βλέμμα στα Πανεπιστήμια

Αντίθετα στο στόχαστρο της Κυβέρνηση θα βρεθεί τις επόμενες μέρες η Χαριλάου Τρικούπη με φόντο την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ, δεδομένης της απόφασης του ΠαΣοΚ να καταψηφίσει το σχέδιο.

Άλλωστε στην καθιερωμένη Κυριακάτικη ανασκόπηση, ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές σχετικά με τη στάση του ΠαΣοΚ λέγοντας ότι: «Ούτε διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας, που θεσμοθέτησε αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ -γι’ αυτό και δεν κατανοώ τις τωρινές αντιδράσεις του».