Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και όσα έγιναν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός Υγείας ήταν καυστικός, τόνισε ότι ο μεγάλος κερδισμένος απ’ όσα έγιναν ήταν ο Νίκος Παππάς και έκανε λόγο για το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ σχολίασε: «Παρακολούθησα αρκετό από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε ενδιαφέρον, αν το είχαν μαζέψει σε χρόνο και ήταν εκπομπή θα έκανε καλή τηλεθέαση, είχε πλάκα. Το πρώτο που σκέφτεσαι πραγματικά είναι ότι αφού κυβέρνησαν τον τόπο αυτοί οι άνθρωποι για πέντε χρόνια το ότι έχουμε μείνει στην ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή ένωση είναι ένα θαύμα. Πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας και να λέμε ‘Θεέ μου μάς έσωσες’. Μιλάμε οι άνθρωποι είναι παλαβοί. Αυτό που έχει γίνει είναι παλαβό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παγκόσμιο συνέδριο κόμματος που να έχει γίνει αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει να είναι το πρώτο στον πλανήτη. Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. 

Να βγαίνει το πολιτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, να αδειάζει τον πρόεδρο. Να κάνουν νέο συμβούλιο την Τρίτη, να λέει ο πρόεδρος κάνω πίσω και να λέει την επόμενη ημέρα όχι δεν κάνω πίσω. Την Πέμπτη να βγαίνει και να τον αδειάζει ο πρωήν πρόεδρος του κόμματος και να λέει πάμε σε εκλογές. Μετά να μαζεύουν υπογραφές για να μην πάνε σε εκλογές και αυτός να βγαίνει την Κυριακή το πρωί και να λέει όχι θα πάμε σε εκλογές και μετά ψηφίζει το συνέδριο και να λέει όχι εντάξει δεν θα πάμε σε εκλογές και να λέει ότι αφού δεν θέλει το συνέδριο δεν πάμε σε εκλογές. 

Στο ενδιάμεσο να έχουν γιουχάρει την Γεροβασίλη, να έχουν γιουχάρει τον Ραγκούση, να έχουν πλακωθεί μεταξύ τους. Μια στιγμή έντασης μπορεί να υπάρξει σε κάθε συνέδριο κόμματος». 

«Τελείωσε τον πολιτικό του βίο ο Τσίπρας»

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους νικητές και τους ηττημένους είπε: «Αυτός που τελείωσε τον πολιτικό του βίο είναι ο Τσίπρας. Ηττήθηκε από τον Νίκο Παππά. Δεν ηττήθηκε από τον Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς τον έστειλε σπίτι του. Αυτό είναι και το εντυπωσιακό γιατί κάποτε ήταν νύχι με κρέας. Ο Παππάς είναι ο κερδισμένος. Ο Κασσελάκης είναι χαμένος σίγουρα.

Ο Τσίπρας ξεκίνησε στις δημοτικές εκλογές του 06, τον επέλεξε ο Αλαβάνος έναντι του Παπαγιαννάκη. Τότε έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και τσίμπησε 12%. Όλοι έλεγαν ότι ένα τεράστιο ταλέντο γεννιέται. Αυτό το τεράστιο ταλέντο μέχρι το 2015 όλα του πήγαιναν δεξιά. Τόσο πολύ που άρχισαν να μιλούν για ένα πολιτικό φαινόμενο, για έναν σκακιστή της πολιτικής, για έναν φοβερό τύπο που καταλαβαίνει την πολιτική όσο δεν την καταλαβαίνουμε όλοι οι άλλοι μαζί.

Με το που γύρισε η παλίρροια ανάποδα και έπρεπε να αποδείξει ο ίδιος τι αξίζει και όχι όπως τον πήγαινε το κύμα, κάνει μόνο λάθη. Θυμάμαι τη συνέντευξή του στον Σρόιτερ το 2019, με 100 δημοσκοπήσεις από το 2016 να τον έχουν δεύτερο και να λέει εγώ δεν χάνω από τον Μητσοτάκη ούτε μία στο εκατομμύριο».